Jahangirzadeh1 N, Habibi Dastjerd Z, Rahmanzadeh Ishkeh S. The effect of different concentrations of humic acid on morphological, phytochemical characteristics and antioxidant activity of Bidaneh Sefid grape. FSCT 2022; 19 (122) :11-21
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-41678-fa.html
جهانگیرزاده نصیبه، حبیبی دستجرد زیبا، رحمن زاده ایشکه شیرین. تاثیر غلظتهای مختلف اسید هیومیک بر ویژگیهای مورفولوژیکی، فیتوشیمیایی و فعالیت پاداکسندگی انگور "بیدانه سفید". مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (122) :11-21
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-41678-fa.html
1- دانشجوی ارشد رشته علوم و مهندسی باغبانی، موسسه آموزش عالی صبا- ارومیه
2- استادیار گروه علوم و مهندسی باغبانی- موسسه آموزش عالی صبا- ارومیه ، habibiziba@gmail.com
3- دانشجوی دکتری گروه علوم باغبانی- دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
چکیده: (1932 مشاهده)
چکیده:
یکی از منابع با ارزش و غنی از ترکیبات آنتی اکسیدانی و ویتامینها، میوه انگور میباشد. امروزه تولید انگور با کیفیت و دارای بافت محکم و ماندگاری بالای میوه اهمیت زیادی دارد بنابراین، استفاده از انواع اسیدهای آلی برای بهبود کمی و کیفی محصولات زراعی و باغی رواج فراوان یافته است. اسید هیومیک بعنوان یک اسید آلی حاصل از هوموس و سایر منابع طبیعی، بدون اثرات مخرب زیست محیطی جهت افزایش کیفیت انگور میتواند موثر واقع شود. این پژوهش در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 4 تکرار به اجرا درآمد. تیمار آزمایش شامل چهار غلظت اسید هیومیک (0، 0.5، 1 و 2 گرم در لیتر) بود. صفاتی از قبیل وزن، طول و عرض حبه و خوشه انگور، همچنین میزان اسیدیته، اسیدهای آلی، مواد جامد محلول و نیز برخی صفات فیتوشیمیایی از قبیل محتوای فنل و فلاونوئید کل، آنتوسیانین و فعالیت پاداکسندگی به روشDPPH مورد ارزیابی قرار گرفتند. مطابق نتایج تجزیه واریانس دادهها، صفاتی مانند وزن و عرض حبه و خوشه، فنل کل و فعالیت پاداکسندگی، اسیدیته و مواد جامد محلول در سطح احتمال یک درصد دارای اختلاف معنیدار از لحاظ آماری بین نمونههای تیمار شده و شاهد بودند. اما صفاتی از قبیل محتوای فلاونوئید کل و میزان آنتوسیانین نمونهها از اختلاف معنیدار در سطح احتمال پنج درصد برخوردار بودند به طور کلی اکثر صفات در تیمار 2 گرم در لیتر اسید هیومیک دارای بیشترین مقدار بودند. بالاترین میزان فنل کل و فعالیت آنتیاکسیدانی به ترتیب در تیمارهای 2 و 1 گرم در لیتر اسید هیومیک با مقادیر 1.667 میلیگرم در یک میلیلیتر آبمیوه و 33.84 درصد مشاهده شدند.
نتایج بدست آمده نشان داد که با کاربرد اسید هیومیک میتوان بسیاری از ویژگیهای فیزیکی و بیوشیمیایی میوه انگور را بهبود بخشید.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
غنی سازی مواد غذایی دریافت: 1399/1/10 | پذیرش: 1400/9/27 | انتشار: 1400/12/16