Lashkari zadeh bami S, sarhadi H, Safarzaei A. Preparation and investigation of Withania Somnifera extracts on physicochemical, antimicrobial, and mechanical properties of edible films based on sago starch. FSCT 2020; 17 (102) :145-160
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-41371-fa.html
لشکریزاده بمی شراره، سرحدی حمید، صفرزایی عبدالواحد. تهیه و بررسی اثر عصاره پنیرباد بر خواص فیزیکوشیمیایی، مکانیکی و ضدمیکروبی فیلم خوراکی نشاسته ساگو. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (102) :145-160
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-41371-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد بم، دانشگاه آزاد اسلامی، بم، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد بم، دانشگاه آزاد اسلامی، بم، ایران ، sarhadi@iaubam.ac.ir
چکیده: (2632 مشاهده)
امروزه مطالعات متعددی به منظور توسعه بیوپلیمرهای جدید از منابع زیست تجزیه پذیر در حال انجام است. در این پژوهش، فیلم بسته بندی فعال بر پایه نشاسته ساگو حاوی غلظت های مختلف (1، 5/1 و 2 برابر حداقل غلظت ممانعت کننده رشد) عصاره پنیرباد تهیه گردید. حداقل غلظت ممانعت کننده رشد و حداکثر غلظت باکتریکشی عصاره ها ارزیابی شد. ویژگی های فیزیکوشیمیایی (مانند ضخامت، ظرفیت جذب آب، حلالیت در آب، نفوذپذیری به بخار آب، نفوذپذیری به اکسیژن و زاویه تماس)، مکانیکی (مقاومت کششی، ازدیاد طول تا نقطه شکست و مدول الاستیسیته) و آنتی اکسیدانی فیلم مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین فعالیت ضدمیکروبی فیلم بر روی دو باکتری پاتوژن اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس ارئوس توسط آزمون دیسک بررسی شد. نتایج نشان داد که افزایش غلظت عصاره پنیرباد سبب افزایش معنی دار (p<0.05) بر روی ضخامت، حلالیت در آب، نفوذپذیری به بخار آب، نفوذپذیری به اکسیژن و زاویه تماس فیلم گردید اما اثری بر ظرفیت جذب آب نداشت. عصاره پنیرباد سبب جذب نور در منطقه مرئی شد که این امر منجر به افزایش پارامترهای رنگی a* و b* شد اما شاخص L* کاهش یافت. افزایش در محتوای عصاره به دلیل اثر پلاستی سایزری سبب کاهش مقاومت کششی و مدول یانگ و در سوی مقابل سبب افزایش میزان ازدیاد طول تا نقطه شکست گردید. فیلم ساگو حاوی غلظت های بالای عصاره پنیرباد بر روی مهار رشد هر دوگونه باکتری تاثیر موفق داشت و تاثیر آن بر باکتری گرم مثبت بیشتر بود. همچنین فیلم ساگو حاوی عصاره پنیرباد، فعالیت مهار رادیکال DPPH خوبی را نشان داد. این نتایج بیانگر آن بود که فیلم فعال نشاسته ساگو حاوی عصاره پنیرباد میتواند کاربردهای بسته بندی غذایی مختلفی داشته باشد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1398/12/22 | پذیرش: 1399/2/13 | انتشار: 1399/5/10