دوره 17، شماره 102 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 102 صفحات 160-145 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Lashkari zadeh bami S, sarhadi H, Safarzaei A. Preparation and investigation of Withania Somnifera extracts on physicochemical, antimicrobial, and mechanical properties of edible films based on sago starch. FSCT 2020; 17 (102) :145-160
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-41371-fa.html
لشکریزاده بمی شراره، سرحدی حمید، صفرزایی عبدالواحد. تهیه و بررسی اثر عصاره پنیرباد بر خواص فیزیکوشیمیایی، مکانیکی و ضدمیکروبی فیلم خوراکی نشاسته ساگو. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (102) :145-160

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-41371-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد بم، دانشگاه آزاد اسلامی، بم، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد بم، دانشگاه آزاد اسلامی، بم، ایران ، sarhadi@iaubam.ac.ir
چکیده:   (2157 مشاهده)
امروزه مطالعات متعددی به منظور توسعه بیوپلیمرهای جدید از منابع زیست تجزیه­ پذیر در حال انجام است. در این پژوهش، فیلم بسته­ بندی فعال بر پایه نشاسته­ ساگو حاوی غلظت­ های مختلف (1، 5/1 و 2 برابر حداقل غلظت ممانعت کننده رشد) عصاره پنیرباد تهیه گردید. حداقل غلظت ممانعت کننده رشد و حداکثر غلظت باکتری­کشی عصاره­ ها ارزیابی شد. ویژگی­ های فیزیکوشیمیایی (مانند ضخامت، ظرفیت جذب آب، حلالیت در آب، نفوذپذیری به بخار آب، نفوذپذیری به اکسیژن و زاویه تماس)، مکانیکی (مقاومت کششی، ازدیاد طول تا نقطه شکست و مدول الاستیسیته) و آنتی­ اکسیدانی فیلم مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین فعالیت ضدمیکروبی فیلم بر روی دو باکتری پاتوژن اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس ارئوس توسط آزمون دیسک بررسی شد. نتایج نشان داد که افزایش غلظت عصاره پنیرباد سبب افزایش معنی­ دار (p<0.05) بر روی ضخامت، حلالیت در آب، نفوذپذیری به بخار آب، نفوذپذیری به اکسیژن و زاویه تماس فیلم گردید اما اثری بر ظرفیت جذب آب نداشت. عصاره پنیرباد سبب جذب نور در منطقه مرئی شد که این امر منجر به افزایش پارامترهای رنگی a* و b* شد اما شاخص  L* کاهش یافت. افزایش در محتوای عصاره به دلیل اثر پلاستی­ سایزری سبب کاهش مقاومت کششی و مدول یانگ و در سوی مقابل سبب افزایش میزان ازدیاد طول تا نقطه شکست گردید. فیلم ساگو حاوی غلظت­ های بالای عصاره پنیرباد بر روی مهار رشد هر دوگونه باکتری تاثیر موفق داشت و تاثیر آن بر باکتری گرم مثبت بیشتر بود. همچنین فیلم ساگو حاوی عصاره پنیرباد، فعالیت مهار رادیکال DPPH خوبی را نشان داد. این نتایج بیانگر آن بود که فیلم فعال نشاسته ساگو حاوی عصاره پنیرباد می­تواند کاربردهای بسته­ بندی غذایی مختلفی داشته باشد.
متن کامل [PDF 652 kb]   (1026 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1398/12/22 | پذیرش: 1399/2/13 | انتشار: 1399/5/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.