چکیده: (4560 مشاهده)
چکیده
مصرف فرآورده های گوشتی از جمله همبرگر در شهرهای بزرگ و صنعتی از جمله تهران رو به افزایش است بنابراین کیفیت وسلامت این محصولات غذایی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. با توجه به گرانی گوشت و امکان انجام انواع تقلبات ازجمله استفاده از گوشت های ارزان قیمت در این مطالعه نوع گوشت مورد استفاده درتولید 288 نمونه همبرگرتولید شده در کارخانجات فرآورده های گوشتی و 96 نمونه همبرگر دست ساز غیر صنعتی عرضه شده در سطح شهر تهران درسال 1386 به روش الیزای ساندویچی مورد بررسی قرار گرفت نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد در هیچ یک از نمونه های مورد آزمون از گوشت تک سمی وخوک در تولید محصول استفاده نشده است ، ولی انواع اختلاط گوشت مرغ ، گوسفند و گاو در نمونه ها مشاهده شد و 8/43 در صد نمونه های همبرگر صنعتی با فرمول پروانه ساخت و برچسب محصول مطابقت نداشتند.
دریافت: 1388/1/4 | پذیرش: 1388/4/4 | انتشار: 1391/6/4