آزاد شهرکی فرزاد، اسعدیان امیر حسن. تاثیر تیمار اسیدسالیسیلیک و نانو زئولیتهای حاوی پرمنگنات پتاسیم بر حفظ کیفیت و افزایش عمرانبارمانی کلم براکلی رقم ایتالیکا پلنک. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (71) :309-322
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4033-fa.html
1- عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
2- گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی سرایان، دانشگاه بیرجند
چکیده: (2797 مشاهده)
چکیده
در این پژوهش تاثیر تیمار اسیدسالیسیلیک در 2 سطح (صفر و 2 میلیمول در لیتر) و نانو زئولیت حاوی پرمنگنات پتاسیم در 2 سطح (صفر و 10 گرم) بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و عمر انباری گلچههای کلم براکلی مورد بررسی قرار گرفت. نمونهها در سردخانه در دمای 1 درجه سانتیگراد با رطوبت نسبی 95-90 درصد به مدت 24 روز نگهداری شدند. نمونهها در روز قبل از انباری و در طول دوره نگهداری با فاصله 4 روز از سردخانه خارج شده و به منظور ایجاد حالت مشابه در خرده فروشیها به مدت ٢٤ ساعت در دمای اتاق قرار گرفته و سپس از نظر فاکتورهای مختلف کیفی و کمی نظیر کاهش وزن، کیفیت ظاهری، اتیلن، مواد جامد محلول کل، اسید قابل تیتراسیون، ویتامینث، رنگ ظاهری، کلروفیل، کارتنوئید، فنول کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی کل مورد اندازهگیری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تیمار اسیدسالیسیلیک و نانو زئولیت حاوی پرمنگنات پتاسیم و تیمار توام نانو زئولیت حاوی پرمنگنات پتاسیم و اسیدسالیسیلیک، تاثیر معنیداری در حفظ کیفیت ظاهری و خصوصیات کمی و کیفی نسبت به گلچههای شاهد داشتند. همچنین تیمار توام نانو جاذب اتیلن و اسید سالیسیلیک بهترین اثر را در حفظ کیفیت ظاهری، جلوگیری از تخریب کلروفیل و ممانعت از زردی و پیری گلچهها و حفظ مواد فراسودمند نشان داد.
دریافت: 1396/4/11 | پذیرش: 1396/4/11 | انتشار: 1396/10/1