دوره 14، شماره 71 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 71 صفحات 322-309 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

آزاد شهرکی فرزاد، اسعدیان امیر حسن. تاثیر تیمار اسیدسالیسیلیک و نانو زئولیت‌های حاوی پرمنگنات پتاسیم بر حفظ کیفیت و افزایش عمرانبارمانی کلم براکلی رقم ایتالیکا پلنک. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (71) :309-322

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4033-fa.html


1- عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
2- گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی سرایان، دانشگاه بیرجند
چکیده:   (2196 مشاهده)
چکیده
در این پژوهش تاثیر تیمار اسیدسالیسیلیک در 2 سطح (صفر و 2 میلی­مول در لیتر) و نانو زئولیت حاوی پرمنگنات پتاسیم در 2 سطح (صفر و 10 گرم) بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و عمر انباری گلچه­های کلم براکلی مورد بررسی قرار گرفت. نمونه­ها در سردخانه در دمای 1 درجه سانتی­گراد با رطوبت نسبی 95-90 درصد به مدت 24 روز نگهداری شدند. نمونه­ها در روز قبل از انباری و در طول دوره نگهداری با فاصله 4 روز از سردخانه خارج شده و به منظور ایجاد حالت مشابه در خرده فروشی­ها به مدت ٢٤ ساعت در دمای اتاق قرار گرفته و سپس از نظر فاکتورهای مختلف کیفی و کمی نظیر کاهش وزن، کیفیت ظاهری، اتیلن، مواد جامد محلول کل، اسید قابل تیتراسیون، ویتامین­ث، رنگ ظاهری، کلروفیل، کارتنوئید، فنول کل و ظرفیت آنتی­اکسیدانی کل مورد اندازه­گیری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تیمار اسیدسالیسیلیک و نانو زئولیت حاوی پرمنگنات پتاسیم و تیمار توام نانو زئولیت حاوی پرمنگنات پتاسیم و اسیدسالیسیلیک، تاثیر معنی­داری در حفظ کیفیت ظاهری و خصوصیات کمی و کیفی نسبت به گلچه­های شاهد داشتند. همچنین تیمار توام نانو جاذب اتیلن و اسید سالیسیلیک بهترین اثر را در حفظ کیفیت ظاهری، جلوگیری از تخریب کلروفیل و ممانعت از زردی و پیری گلچه­ها و حفظ مواد فراسودمند نشان داد.
متن کامل [PDF 269 kb]   (2488 دریافت)    

دریافت: 1396/4/11 | پذیرش: 1396/4/11 | انتشار: 1396/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.