shamshirsaz M, Motamedzadegan A, Alami M, Sheykharabi M. Effect of intensity and time ultrasound on yield and functional properties of extracted ß-glucan of oat flour. FSCT 2021; 17 (109) :117-127
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-40267-fa.html
شمشیرساز مریم، معتمدزادگان علی، اعلمی مهران، شیخ عربی مهدی. تاثیر شدت و زمان فراصوت بر روی راندمان و ویژگیهای عملکردی بتاگلوکان حاصل از آرد یولاف. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (109) :117-127
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-40267-fa.html
1- دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی ساری
2- دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی گرگان ، mehranalami@yahoo.com
3- مرکز تحقیقات سلامت فراورده های غذایی، دارویی و طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران5- مرکز تحقیقات پزشکی سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
چکیده: (1919 مشاهده)
بتا گلوکانها پلی ساکاریدهای غیر نشاستهای و هیدرو کلوئیدهای محلول در آب هستند، علاوه بر اهمیت تغذیهای، نقش تکنولوژیکی به عنوان قوام دهنده، پایدار کننده، امولسیفایر، تشکیل دهنده ژل و جایگزین چربی در تولید فراوردهای لبنی، نانوایی، گوشتی، آرایشی، دارویی، صنایع شیمیایی و تولید خوراک دام کاربرد دارد. استخراج بتا گلوکان از غلات پیچیده است، استخراج با فراصوت نسبت به فرایند سنتی مزایایی ازجمله کاهش زمان استخراج، کاهش مصرف انرژی و حلال، راندمان بیشتر دارد. در این پژوهش تاثیر شدت امواج اولتراسونیک (0،50، 75 و100) درصد معادل با (0، 200، 300 و400) وات و زمان( 0، 5/3 و7) دقیقه بر روی راندمان، بازیافت، رنگ و ویژگی های عملکردی بتاگلوکان استخراجی بررسی شد. نتایج نشان داد، شدت و زمان امواج فراصوت بر روی راندمان و بازیافت، رنگ، پایداری امولسیون، ظرفیت نگهداری آب، حلالیت بتاگلوکان معنی دار بود (05/0p<). با افزایش شدت وزمان امواج فراصوت، راندمان، بازیافت،، پایداری امولسیون، ظرفیت نگهداری آب وحلالیت بتاگلوکان افزایش یافت. بیشترین راندمان استخراج (34/3%) و حلالیت (68/75%) در نمونه با شدت 400 وات در 7 دقیقه مشاهده شد، همچنین بیشترین بازیافت (04/52%)، پایداری امولسیون (06/69%)، ظرفیت نگهداری آب (g/g 21/13) در نمونه با شدت 300 وات در 7 دقیقه نسبت به شاهد بود و مولفه l* ( 66/76)، a* (2/3) و b*(2/3) بود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
غذاهای فراسودمند(پروبیوتیک،پریبیوتیک و...) دریافت: 1398/11/9 | پذیرش: 1399/6/11 | انتشار: 1399/12/19