دوره 17، شماره 109 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 109 صفحات 127-117 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shamshirsaz M, Motamedzadegan A, Alami M, Sheykharabi M. Effect of intensity and time ultrasound on yield and functional properties of extracted ß-glucan of oat flour. FSCT 2021; 17 (109) :117-127
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-40267-fa.html
شمشیرساز مریم، معتمدزادگان علی، اعلمی مهران، شیخ عربی مهدی. تاثیر شدت و زمان فراصوت بر روی راندمان و ویژگیهای عملکردی بتاگلوکان حاصل از آرد یولاف. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (109) :117-127

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-40267-fa.html


1- دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی ساری
2- دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی گرگان ، mehranalami@yahoo.com
3- مرکز تحقیقات سلامت فراورده های غذایی، دارویی و طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران5- مرکز تحقیقات پزشکی سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
چکیده:   (1573 مشاهده)
بتا گلوکان‌ها پلی ساکاریدهای غیر نشاستهای  و هیدرو کلوئیدهای محلول در آب هستند، علاوه بر اهمیت تغذیهای، نقش تکنولوژیکی به عنوان قوام دهنده، پایدار کننده، امولسیفایر، تشکیل دهنده ژل و جایگزین چربی در تولید فراوردهای لبنی، نانوایی، گوشتی، آرایشی، دارویی، صنایع شیمیایی و تولید خوراک دام کاربرد دارد. استخراج بتا گلوکان از غلات پیچیده است، استخراج با فراصوت  نسبت به فرایند سنتی مزایایی ازجمله کاهش زمان استخراج، کاهش مصرف انرژی و حلال، راندمان بیشتر دارد. در این پژوهش تاثیر شدت امواج اولتراسونیک (0،50، 75 و100) درصد معادل با (0، 200، 300 و400) وات و زمان( 0، 5/3 و7) دقیقه بر روی  راندمان، بازیافت، رنگ و ویژگی های عملکردی بتاگلوکان استخراجی بررسی شد. نتایج نشان داد، شدت و زمان امواج فراصوت بر روی راندمان  و بازیافت، رنگ، پایداری امولسیون، ظرفیت نگهداری آب، حلالیت بتاگلوکان معنی دار بود (05/0p<). با افزایش شدت وزمان امواج فراصوت، راندمان، بازیافت،، پایداری امولسیون، ظرفیت نگهداری آب وحلالیت بتاگلوکان افزایش یافت. بیشترین راندمان استخراج (34/3%)  و حلالیت (68/75%) در نمونه با شدت 400 وات در 7 دقیقه مشاهده شد، همچنین بیشترین بازیافت (04/52%)، پایداری امولسیون (06/69%)، ظرفیت نگهداری آب (g/g  21/13) در نمونه با شدت 300 وات در 7 دقیقه نسبت به شاهد بود و مولفه l* (  66/76)، a* (2/3) و b*(2/3) بود.
متن کامل [PDF 600 kb]   (676 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: غذاهای فراسودمند(پروبیوتیک،پریبیوتیک و...)
دریافت: 1398/11/9 | پذیرش: 1399/6/11 | انتشار: 1399/12/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.