هدف از این تحقیق، تولید کیک مناسب با چربی کاهشیافته به کمک فیبر تفاله سیب بهعنوان جایگزین چربی بود. پس از تهیه فیبر از تفاله سیب به روش استخراج آبی، ابتدا برخی ویژگیهای این فیبر ارزیابی شد. با توجه به مقدار چربی و انرژی پایین و مقدار فیبر خام، فیبر سیب استخراجشده قابلیت جایگزینی چربی بر پایه کربوهیدرات برای فرآورده
های آردی را داشت. در این پژوهش بهینهسازی فرآیند تولید کیک توسط سه فاکتور که شامل فیبر سیب با نسبت (0 ،5 ،10 درصد) و روغن(38/16، 47/15، 57/14 درصد) در زمان ماندگاری 0، 15 و 30 روز توسط روش سطح پاسخ صورت گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش میزان فیبر، رطوبت، چربی، سفتی و چسبندگی، فنریت کیکها افزایش و حجم کاهش یافت. با افزایش زمان ماندگاری، رطوبت، چربی،
aw افزایش و سفتی، چسبندگی، فنریت کیک کاهش یافت. بررسی نتایج این پژوهش حاکی از آن است که کیک حاوی 163/5 درصد فیبر و 9/14درصد روغن، در روز 8 بهترین نمونه بود. بررسی نتایج نشان داد که استفاده از تفاله سیب در کیک میزان چربی را 3/9% نسبت به نمونه شاهد کاهش داده است. با توجه به نتایج بهینهسازی میزان رطوبت نمونه بهینه 847/22درصد، فعالیت آبی850/0، چربی 018/15 درصد، وزن مخصوص
(cm3/g) 737/82، سختی(
N) 809/1، میزان فنریت (
cm) 747/0 و میزان چسبندگی 392/0تعیین گردید.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
فرمولاسیون مواد غذایی دریافت: 1398/2/16 | پذیرش: 1400/6/1 | انتشار: 1400/10/19