Salehi A, Ghiasi P, Torabi Mazrae Maleki A, Hemmat A. Investigation on physical and mechanical behavior of Cherry Plum fruit and analysis of its physical properties using ANN and regression models. FSCT 2020; 17 (99) :15-29
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-29538-fa.html
صالحی عمار، قیاسی پدرام، ترابی مزرعه ملکی علیرضا، همت عباس. بررسی رفتار مکانیکی میوه آلوچه و ارائه مدل برای خواص فیزیکی آن با استفاده از روشهای هوشمند و رگرسیونی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (99) :15-29
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-29538-fa.html
1- دانش آموخته، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران.
2- دانشجوی دکتری، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. ، p.ghiasi@modares.ac.ir
3- عضو هیئت علمی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده: (4564 مشاهده)
تعیین و شناخت خواص فیزیکی و مکانیکی محصولات کشاورزی و باغی یکی از پارامترهای مهم در طراحی و ساخت ماشینهای کاری در این زمینه و تشخیص تأثیر نیروهای استاتیکی و دینامیکی بر میوه آلوچه در طول انبارداری و حمل و نقل میباشد. در این نوشته، خواص فیزیکی آلوچهها شامل: پارامترهای ابعادی و وزن و خواص مکانیکی آنها شامل: آزمون فشاری، آزمون پانچ، و آزمون سیکلیک، در دو سطح اندازهای درشت و کوچک اندازهگیری گردید. در نهایت با استفاده از دادههای خواص فیزیکی مدلهای برآوردکنندهای چون مدلهای رگرسیونی و شبکههای عصبی مصنوعی برای تخمین وزن و حجم میوهها ارایه گردید. مدل شبکه عصبی در تخمین حجم میوه ها با R2 96/0 بهترین مدل را برای تخمین حجم میوه ها ارائه داد. هر چند که این مدل برای تخمین وزن میوهها نسبت به مدلهای رگرسیونی عملکرد مناسبی را نداشت. از نتایج خواص مکانیکی پارامترهای نیرو و جابهجایی و تنش بیشینه در نقطه شکست، مدول الاستیسته از روش های هرتز و تئوری بوزینسکیو، نیروی پانچ پوسته و گوشته، تنش کمینه از تئوری بوزینسکیو، توزیع تنش عمودی، افقی و برشی در عمق و سطح در لحظه ی شکست و ... محاسبه گردید. نتایج نشان داد بدلیل تفاوت ضخامت گوشته میزان تحمل بار وارده در آلوچه های بزرگ بیشتر از آلوچه های کوچک است. از مقایسات فک محدب و فک تخت در آزمون فشاری میتوان پیبرد در انبارمانی و حمل و نقل، میوههایی که در کف قرار میگیرند نسبت به میوههایی که در تماس عمودی با میوههای دیگر هستند بیشتر در معرض آسیب و صدمات مکانیکی قرار می گیرند. در نهایت با مشاهده رفتار توزیع تنشها در لحظهی شکست به نظر میرسد که تنش افقی گسیختگی را در میوهها دیکته میکند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
خواص مکانیکی مواد غذایی دریافت: 1397/10/28 | پذیرش: 1397/12/5 | انتشار: 1399/2/10