دوره 17، شماره 99 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 99 صفحات 29-15 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salehi A, Ghiasi P, Torabi Mazrae Maleki A, Hemmat A. Investigation on physical and mechanical behavior of Cherry Plum fruit and analysis of its physical properties using ANN and regression models. FSCT 2020; 17 (99) :15-29
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-29538-fa.html
صالحی عمار، قیاسی پدرام، ترابی مزرعه ملکی علیرضا، همت عباس. بررسی رفتار مکانیکی میوه آلوچه و ارائه مدل برای خواص فیزیکی آن با استفاده از روش‌های هوشمند و رگرسیونی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (99) :15-29

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-29538-fa.html


1- دانش آموخته، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران.
2- دانشجوی دکتری، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. ، p.ghiasi@modares.ac.ir
3- عضو هیئت علمی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده:   (4078 مشاهده)
تعیین و شناخت خواص فیزیکی و مکانیکی محصولات کشاورزی و باغی یکی از پارامترهای مهم در طراحی و ساخت ماشین­های کاری در این زمینه و تشخیص تأثیر نیروهای استاتیکی و دینامیکی بر میوه آلوچه در طول انبارداری و حمل و نقل می­باشد. در این نوشته، خواص فیزیکی آلوچه­ها شامل: پارامترهای ابعادی و وزن و خواص مکانیکی آنها شامل: آزمون فشاری، آزمون پانچ، و آزمون سیکلیک، در دو سطح اندازه­ای درشت و کوچک اندازه­گیری گردید. در نهایت با استفاده از داده­های خواص فیزیکی مدل­های برآورد­کننده­ای چون مدل­های رگرسیونی و شبکه­های عصبی مصنوعی برای تخمین وزن و حجم میوه­ها ارایه گردید. مدل شبکه عصبی در تخمین حجم میوه ها با R2 96/0 بهترین مدل را برای تخمین حجم میوه ها ارائه داد. هر چند که این مدل برای تخمین وزن میوه­ها نسبت به مدل­های رگرسیونی عملکرد مناسبی را نداشت. از نتایج خواص مکانیکی پارامترهای نیرو و جابه­جایی و تنش بیشینه در نقطه شکست، مدول الاستیسته از روش های هرتز و تئوری بوزینسکیو، نیروی پانچ پوسته و گوشته، تنش کمینه از تئوری بوزینسکیو، توزیع تنش عمودی، افقی و برشی در عمق و سطح در لحظه ی شکست و ... محاسبه گردید. نتایج نشان داد بدلیل تفاوت ضخامت گوشته میزان تحمل بار وارده در آلوچه های بزرگ بیشتر از آلوچه های کوچک است. از مقایسات فک محدب و فک تخت در آزمون فشاری می­توان پی­برد در انبارمانی و حمل و نقل، میوه­هایی که در کف قرار می­گیرند نسبت به میوه­هایی که در تماس عمودی با میوه­های دیگر هستند بیشتر در معرض آسیب و صدمات مکانیکی قرار می گیرند. در نهایت با مشاهده رفتار توزیع تنش­ها در لحظه­ی شکست به نظر می­رسد که تنش افقی گسیختگی را در میوه­ها دیکته می­کند.

 
متن کامل [PDF 4581 kb]   (901 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: خواص مکانیکی مواد غذایی
دریافت: 1397/10/28 | پذیرش: 1397/12/5 | انتشار: 1399/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.