دعوتی نفیسه. جداسازی و شناسایی فنوتیپی باکتریهای اسید لاکتیک ذاتی ماست تولید شده از شیر گوسفند عشایر منطقه الوند و ارزیابی پتانسیل تولید اسید آنها. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (74) :222-213
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2879-fa.html
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشگاه بوعلی سینا همدان
چکیده: (3057 مشاهده)
چکیده هدف این مطالعه شناسایی باکتریهای اسید لاکتیک از ماست گوسفندی عشایر الوند و ارزیابی پتانسیل تولید اسید جدایهها میباشد. بیست و پنج جدایه به عنوان باکتری اسید لاکتیک از ماست گوسفندی جدا گردید.شمارش باکتریهای نمونه ماست تحت شرایط بیهوازی در 0C 37 بر روی محیطهای MRS، M17 و Corn meal agar بر حسب log10 CFU در هر میلی لیتر به ترتیب شامل 0.14±5.84، 0.21±4.69و 0.06±5.95 بود. جهت شناسایی، جدایههای میکروبی از نظر رنگآمیزی گرم، فعالیت کاتالاز، فعالیت آرژنین هیدرولاز و تخمیر کربوهیدرات مورد ارزیابی قرار گرفتند. این جدایههای میکروبی براساس خواص فنوتیپی و بیوشیمیایی شامل انتروکوکوس فاسیوم، انتروکوکوس دورانس، پدیوکوکوس اسیدی لاکتیسی، لاکتوباسیلوس پاراپلانتاروم، لاکتوباسیلوس فرینتوشنسیز، لاکتوباسیلوس جانسونی و لاکتوباسیلوس دلبروکی شناسایی شدند.. تولید اسید توسط جدایهها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد به ترتیب لاکتوباسیلوس دلبروکی (ΔpH3h=0.65)، لاکتوباسیلوس فرینتوشنسیز (ΔpH3h=0.6) و پدیوکوکوس اسیدی لاکتیسی (ΔpH3h=0.57) بیشترین فعالیت تولید اسید را نسبت به سایر ایزولهها نشان دادند. تولید اسید توسط ایزولهها نشان میدهد که این جدایهها میتوانند pH شیر را به کمتر از 0.2±5 بعد از 6 ساعت در°C 30 کاهش دهند و این جدایهها میتوانند موارد مناسبی برای کاربردهای صنعتی باشند.
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1396/7/29 | پذیرش: 1396/7/29 | انتشار: 1397/1/1