1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد ، sedaghat@um.ac.ir
3- پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی
چکیده: (4623 مشاهده)
بستهبندی با اتمسفر اصلاحشده و پوشش خوراکی برای دستیابی به اهدافی مثل بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری محصولات غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. بررسی اثر پوشش خوراکی ژل آلوئه ورا و نوع بستهبندی بر کیفیت میوه کیوی رقم هایوارد مورد بررسی قرار گرفت. متغیرهای آزمون شامل نوع پوشش در 4 سطح (نمونه فاقد پوشش (شاهد)، 10، 20، 30 درصد حجمی – حجمی ژل آلوئه ورا) و بستهبندی در 2 سطح (هوای معمولی و بستهبندی با اتمسفر اصلاحشده 5% اکسیژن، 10% کربن دیاکسید و 85% نیتروژن) و زمان نگهداری در 4 سطح (0، 3، 6، 9 هفته) بود. پوشش دهی میوههای کیوی به روش غوطهوری انجام شد. سپس در کیسههای پلاستیکی سه لایه پلیاتیلن/ پلی آمید/ پلیاتیلن با ضخامت 80 میکرون بستهبندی و در دمای 20 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. کلیه نمونهها با سه تکرار تولید شده و نتایج با نرمافزار آماری SPSS تجزیهوتحلیل شد. آزمونها شامل تعیین ظرفیت آنتیاکسیدانی، اندازهگیری محتوای فنل کل، تعیین محتوای اسیدآسکوربیک کل، بررسی تغییرات رنگ و ارزیابی حسی بود. نتایج نشان داد که بهبود کیفیت رنگ نمونهها در بستهبندی با اتمسفر اصلاحشده به همراه پوششهای خوراکی معنیدار بود. مقدار فنل کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی در نمونههای دارای پوشش با غلظت بالاتر و در بستهبندی اتمسفر اصلاحشده بیشتر بود. در نمونههای با غلظت بیشتر آلوئه ورا نابودی اسید آسکوربیک کمتر بود. همچنین از نظر ارزیابان حسی نمونههای پوشش داده شده تحت اتمسفر اصلاحشده از امتیاز بالاتری برخوردار بودند. در مجموع اتمسفر اصلاح شده و پوشش ژل آلوئه ورا باعث بهبود کیفیت کیوی ذخیره شده گردید.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1397/6/31 | انتشار: 1397/9/24