دوره 15، شماره 82 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 82 صفحات 450-437 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mansour gorgani S, Sedaghat N, Hosseini F. Effects of edible coating (Aloevera gel) and type of packaging on the quality of Hayward kiwi fruit. FSCT 2018; 15 (82) :437-450
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-25349-fa.html
منصورگرگانی سمیرا، صداقت ناصر، حسینی فرشته. بررسی اثر پوشش خوراکی( ژل آلوئه ورا) و نوع بسته‌بندی بر کیفیت کیوی رقم هایوارد. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (82) :437-450

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-25349-fa.html


1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد ، sedaghat@um.ac.ir
3- پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی
چکیده:   (4112 مشاهده)
بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح‌شده و پوشش خوراکی برای دستیابی به اهدافی مثل بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری محصولات غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بررسی اثر پوشش خوراکی ژل آلوئه ورا و نوع بسته‌بندی بر کیفیت میوه کیوی رقم هایوارد مورد بررسی قرار گرفت. متغیرهای آزمون شامل نوع پوشش در 4 سطح (نمونه فاقد پوشش (شاهد)، 10، 20، 30 درصد حجمی حجمی ژل آلوئه ورا) و بسته‌بندی در 2 سطح (هوای معمولی و بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح‌شده 5% اکسیژن، 10% کربن دی‌اکسید و 85% نیتروژن) و زمان نگهداری در 4 سطح (0، 3، 6، 9 هفته) بود. پوشش دهی میوه‌های کیوی‏  به روش غوطه‌وری انجام شد. سپس در کیسه‏های پلاستیکی سه لایه پلی‌اتیلن/ پلی آمید/ پلی‌اتیلن با ضخامت 80 میکرون بسته‌بندی و در دمای 20 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. کلیه نمونه‏ها با سه تکرار تولید شده و نتایج با نرم‌افزار آماری SPSS تجزیه‌وتحلیل شد. آزمون‌ها شامل تعیین ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، اندازه‌گیری محتوای فنل کل، تعیین محتوای اسیدآسکوربیک کل، بررسی تغییرات رنگ و ارزیابی حسی بود. نتایج نشان داد که بهبود کیفیت رنگ نمونه‏ها در بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح‌شده به همراه پوشش‏های خوراکی معنی‌دار بود. مقدار فنل کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی در نمونه‌های دارای پوشش با غلظت بالاتر و در بسته‌بندی اتمسفر اصلاح‌شده بیشتر بود. در نمونه‏های با غلظت بیشتر آلوئه ورا نابودی اسید آسکوربیک کمتر بود. همچنین از نظر ارزیابان حسی نمونه‏های پوشش داده ‌شده تحت اتمسفر اصلاح‌شده از امتیاز بالاتری برخوردار بودند. در مجموع اتمسفر اصلاح‌ شده و پوشش ژل آلوئه ورا باعث بهبود کیفیت کیوی ذخیره ‌شده گردید. 
متن کامل [PDF 1193 kb]   (2269 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1397/6/31 | انتشار: 1397/9/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.