1- دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاداسلامی واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایران.
2- استاد، دانشگاه فردوسی مشهد، گروه علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران.
3- دانشیار، مهندسی صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاداسلامی،واحد سبزوار، ایران.
چکیده: (2898 مشاهده)
چکیده
آلودگی ناشی از استفاده از مواد پلاستیکی سنتزی و مشکلات ناشی از روشهای کاهش آلودگی موجب نگرانی برای محیط زیست و بطور کلی بشر شده است. مقاومت ضعیف از بسپارهای طبیعی در برابر بخار آب مهمترین نقص آنها میباشد. هدف از این مطالعه تأثیر افزایش اولئیک اسید بر روی نفوذپذیری نسبت به بخار آب واکسیژن و خواص مکانیکی میباشد. فیلمهای مختلفی از پروتئین زئین ذرت، گلیسرول، اولئیک اسید به روش مرطوب تهیه شدند. آزمونهای آماری، تأثیر غلظتهای اولئیک اسید روی مقاومت کششی TS))، ازدیاد طول تا نقطه پارگی (ETB %)، مدول الاستیک فیلمها (YM)، نفوذپذیری به اکسیژن (OTR) و بخار آب (WVP) معنیدار (05/0P<) ارزیابی شدند. مقاومت کششی و مدول الاستیک فیلمها با افزایش غلظت اولئیک اسید تا 90 % کاهش یافت ولی ازدیاد طول تا نقطه پارگی فیلمها تا غلظت 60-70 % اولئیک اسید افزایش و از غلظت 70 تا 90% اولئیک اسید کاهش یافت. نفوذپذیری به اکسیژن (OTR) با افزایش غلظت اولئیک اسید فیلمها افزایش یافت. مقادیر WVP برای فیلمها حاوی اولئیک اسید 70 -60 % به ترتیب برابر 34/6 و 62/5 % نسبت به فیلم حاوی اولئیک اسید 40% کاهش یافت. در صورتیکه افزایش غلظت اولئیک اسید بیش از 70%، مقدار WVP افزایش یافت. مقدار WVP فیلم زئین حاوی 90 % اولئیک اسید نسبت به فیلم حاوی اولئیک اسید 40%، 24% افزایش یافت.
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1397/6/20 | پذیرش: 1397/6/20 | انتشار: 1397/6/20