Abbasi H, FAHIM H, Mahboubi M, Tahmasbi N. Antibacterial properties and stability of emulsions containing Cuminum cyminum and Oliveria decumbens Vent. essential oils prepared by ultrasound. FSCT 2019; 16 (87) :41-51
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-23744-fa.html
عباسی حبیب اله، فهیم هدا، محبوبی محدثه، طهماسبی نعمت. خصوصیات ضدباکتریایی و پایداری میکروامولسیونهای حاوی اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum) و لعل کوهستان (Oliveria decumbens Vent) تهیه شده با فراصوت. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (87) :41-51
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-23744-fa.html
1- گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
2- گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول ، fahim.hoda@ymail.com
3- بخش میکروب شناسی شرکت داروسازی باریج اسانس، کاشان
4- گروه فیزیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
چکیده: (8591 مشاهده)
در این مقاله امولسیون های حاصل از دو اسانس زیره سبز و لعل کوهستان در غلظت های 1، 3، 5، 10 و 15% با استفاده از امواج فراصوت تهیه شده و خصوصیات فیزیکی و ضد میکروبی این امولسیون ها بررسی گردید. نتایج نشان داد که تمامی امولسیون ها پس از سانتریفوژ پایداری خود را حفظ کردند، همچنین تمام امولسیونهایی که چرخهی حرارت- سرما را گذارنده بودند، پایدار بوده، اما پس از گذراندن چرخهی انجماد-خروج از انجماد دو فاز شدند. از میان نمونه امولسیونها، نمونه امولسیونها 10 و 15%ی که در دمای 45 درجه به مدت 35 روزه نگهداری شدند، دوفاز شدند. اندازهگیری کدورت نمونههای امولسیون با اسپکتوفتومتر، نشان داد که با افزایش غلظت فاز پراکنده، امولسیون کدورت بیشتری مییابد. هر دو امولسیون در برابر دو باکتری اثر بازدارندگی داشتند، اما امولسیون زیره در برابر اشرشیاکلی و امولسیون لعل کوهستان در برابر استافیلوکوکوس اورئوس هاله ی بزرگتری تشکیل دادند. از طرفی در هر دو امولسیون با افزایش غلظت، قطرهاله عدم رشد افزایش یافت.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
میکروانکپسولاسیون دریافت: 1397/5/12 | پذیرش: 1397/8/5 | انتشار: 1398/2/25