دوره 16، شماره 87 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 87 صفحات 41-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abbasi H, FAHIM H, Mahboubi M, Tahmasbi N. Antibacterial properties and stability of emulsions containing Cuminum cyminum and Oliveria decumbens Vent. essential oils prepared by ultrasound. FSCT. 2019; 16 (87) :41-51
URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-23744-fa.html
عباسی حبیب اله، فهیم هدا، محبوبی محدثه، طهماسبی نعمت. خصوصیات ضدباکتریایی و پایداری میکروامولسیون‌های حاوی اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum) و لعل کوهستان (Oliveria decumbens Vent) تهیه شده با فراصوت. علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (87) :41-51

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-23744-fa.html


1- گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
2- گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول ، fahim.hoda@ymail.com
3- بخش میکروب شناسی شرکت داروسازی باریج اسانس، کاشان
4- گروه فیزیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
چکیده:   (573 مشاهده)
در این مقاله امولسیون های حاصل از دو اسانس زیره سبز و لعل کوهستان در غلظت های 1، 3، 5، 10 و 15% با استفاده از امواج فراصوت تهیه شده و خصوصیات فیزیکی و ضد میکروبی این امولسیون ها بررسی گردید. نتایج نشان داد که تمامی امولسیون ها پس از سانتریفوژ پایداری خود را حفظ کردند، همچنین تمام امولسیون‏هایی که چرخه‏ی حرارت- سرما را گذارنده بودند، پایدار بوده، اما پس از گذراندن چرخه‏ی انجماد-خروج از انجماد دو فاز شدند. از میان نمونه امولسیونها، نمونه امولسیون‏ها 10 و 15%ی که در دمای 45 درجه به مدت 35 روزه نگهداری شدند، دوفاز شدند. اندازه‏گیری کدورت نمونه‏های امولسیون با اسپکتوفتومتر، نشان داد که با افزایش غلظت فاز پراکنده، امولسیون کدورت بیشتری می‏یابد. هر دو امولسیون در برابر دو باکتری اثر بازدارندگی داشتند، اما امولسیون زیره در برابر اشرشیاکلی و امولسیون لعل کوهستان در برابر استافیلوکوکوس اورئوس هاله ی بزرگتری تشکیل دادند. از طرفی در هر دو امولسیون با افزایش غلظت، قطرهاله عدم رشد افزایش یافت.
متن کامل [PDF 741 kb]   (73 دریافت)    

دریافت: ۱۳۹۷/۵/۱۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول