دوره 16، شماره 86 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 86 صفحات 312-297 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salehi-Fathabadi Z, Maghsoudlou Y, Akhavan H, Moayedi A, Khorasani S. The assessment of the effect of Aloe vera gel coating containing salicylic acid and thyme extract on the shelf life of fresh pistachios during storage. FSCT 2019; 16 (86) :297-312
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-23168-fa.html
صالحی فتح آبادی زرین، مقصودلو یحیی، اخوان حمیدرضا، مویدی علی، خراسانی سپیده. ارزیابی تأثیر پوشش ژل آلوئه‌ورای حاوی سالیسیلیک‌اسید و عصاره آویشن بر ماندگاری پسته تازه در طی نگه‌داری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (86) :297-312

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-23168-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد
2- استاد عضو هیئت علمی ، y.maghsoudlou@gau.ac.ir
3- استادیار بخش علوم و مهندسی صنایع
4- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی
5- استادیار بخش علوم و مهندسی صنایع غذایی
چکیده:   (2297 مشاهده)
هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر پوشش ژل آلوئه­ورا (50 و 100 درصد وزنی- وزنی)، سالیسیلیک اسید (0 و 2 میلی مولار) و عصاره آویشن (0، 1/0 و 5/0 درصد حجمی-حجمی) بر ماندگاری پسته تازه بود. آزمون انتشار دیسک در قالب طرح کاملاً تصادفی و بررسی درصد توسعه کپک آسپرژیلوس، شمارش میکروبی، ارزیابی حسی و آزمون سنجش رنگ به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گردید. نتایج نشان داد قطر رشد و درصد توسعه کپک و شمارش کپک، مخمر و باکتری های مزوفیل هوازی در نمونه‌های دارای پوشش ژل آلوئه­ورای حاوی سالیسیلیک اسید و عصاره آویشن کمتر بود. هم چنین بیشترین میزان مؤلفه­های رنگی و امتیاز در آزمون­های سنجش رنگ و ارزیابی حسی به این نمونه ها تعلق گرفت و به طور معنی­داری با شاهد اختلاف داشتند (05/0>P). تیمارهای کنترل و ژل آلوئه­ورا با غلظت 50 درصد (a) نیز به عنوان نامطلوب­ترین پوشش­ها شناخته شدند و پوشش ژل آلوئه­ورای حاوی عصاره آویشن و سالیسیلیک اسید در غلظت های بالا (AST) با قابلیت توانایی بهبود ماندگاری پسته تازه، تیمار برتر شناسایی گردید.  
متن کامل [PDF 709 kb]   (1313 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1397/4/26 | پذیرش: 1397/8/27 | انتشار: 1398/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.