1- دانشگاه بوعلی سینا- گروه مهندسی بیوسیستم
2- دانشگاه بوعلی سینا - گروه مهندسی بیوسیستم ، eahmadi@basu.ac.ir
چکیده: (5269 مشاهده)
از جمله روشهای رایج جهت ماندگاری و حفظ کیفیت محصولات کشاورزی و مواد غذایی استفاده از فیلمهای بستهبندی میباشد. در این پژوهش اثر فیلمهای بستهبندی پلیاتیلن با چگالی بالا، پلیوینیل کلراید و مدت زمان انبارداری بر روی رفتار ویسکو الاستیک گوجه زیتونی، با استفاده از آزمون تنش آسایی مورد ارزیابی قرار گرفت همچنین برخی از خواص مکانیکی شامل حداکثر نیروی نفوذ، کرنش تسلیم، مدول الاستیسیته و انرژی گسیختگی اندازهگیری شد. در این مطالعه نمودار کاهش تنش نسبت به زمان ترسیم شد و مقادیر زمانهای تنش آسایی و میزان تنشها محاسبه گردید. با توجه به نتایجی که از این پژوهش به دست آمد، کاربرد این فیلمها تاثیر مثبت افزایشی بر کرنش تسلیم داشت از طرفی محصولات در داخل فیلمهای بستهبندی توانایی نگهداری محصولات را تا روز چهلم را داشتند. روند کاهشی حداکثر نیروی نفوذ برای محصولات در دمای ℃1±4 نسبت به ℃2 ±20 در داخل فیلمهای بسته بندی به مراتب بیشتر بود به طوری که محصولات در داخل فیلم PVC در دمای ℃1±4 و ℃2 ±20 به ترتیب در پایان دوره نگهداری برابر 93/0 و 56/1 نیوتن و برای فیلم HDPE به ترتیب 10/1 و 85/1 نیوتن بود. در طی زمان ماندگاری مقدار اجزاء الاستیک مدل ماکسول عمومی کاهش یافت. نتایج نشان میدهد که مدل ماکسول نشان داده شده (RMSE<0.6818 و R2>0.9158) به طور قابل اتکایی متناسب با دادههای تجربی است. استفاده از فیلمهای بستهبندی باعث کند شدن روند کاهشی زمان تنش آسایی گوجه زیتونی میشود که موجب حفظ بهتر خواص رئولوژی محصول نسبت به محصولات غیر بسته بندی میگردد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1397/3/15 | پذیرش: 1397/10/25 | انتشار: 1398/9/10