دوره 16، شماره 97 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 97 صفحات 181-171 | برگشت به فهرست نسخه ها

Torabı S, Mohtarami F, Dabbagh Mazhary M R. The influence of acorn flour on physico-chemical and sensory properties of gluten free biscuits. FSCT 2020; 16 (97) :171-181
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-20664-fa.html
ترابی سونا ترابی، محترمی فروغ، دباغ مظهری محمد رضا. تاثیر آرد بلوط بر خواص فیزیکوشیمیایی و حسی بیسکوئیت فاقد گلوتن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (97) :171-181

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-20664-fa.html

1- کارشناس ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی، مؤسسه آموزش عالی صبا، ایران.
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایران. ، mohtarami.f@gmail.com
3- کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی، مؤسسه آموزش عالی صبا، ایران.
درخت بلوط در بسیاری از مناطق ایران به وفور یافت می­شود و معمولا میوه آن به هدر می­رود و یا به مصرف دام می­رسد. با توجه به ویژگی­های سلامت­زایی میوه بلوط، هدف از این پژوهش بررسی اثر آرد بلوط (جایگزین شده در سطوح 30-0%  با آرد برنج، آرد و نشاسته ذرت) در قالب طرح آمیخته بر روی ویژگی های شیمیایی، تغذیه­ای، بافتی و حسی بیسکوئیت فاقد گلوتن برای بیماران سلیاکی می­باشد. نتایج حاصل نشان داد که میزان رطوبت، خاکستر، فیبر خام، کربوهیدرات، ظرفیت آنتی­اکسیدانی و محتوای فنل کل نمونه­های حاوی آرد بلوط در مقایسه با نمونه شاهد افزایش قابل توجهی داشت. با افزایش آرد بلوط میزان کالری نمونه­های بیسکویت فاقد گلوتن کاهش یافت. سفتی و انرژی نفوذ بیسکویت­ها با افزایش میزان جایگزینی آرد بلوط در فرمولاسیون افزایش یافت. با توجه به نتایج ارزیابی حسی، افزایش میزان آرد بلوط تا 20%  مورد قبول بود ولی در سطوح بالای مصرفی، پذیرش کلی نمونه­های بیسکوئیت­ کاهش یافت. نتایج حاصله نشان داد که کاربرد آرد بلوط برای غنی سازی و افزایش ارزش تغذیه­ای محصولات پختی فاقد گلوتن میتواند مفید باشد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: غنی سازی مواد غذایی
دریافت: 1397/2/19 | پذیرش: 1397/12/25 | انتشار: 1398/12/10