ابراهیمی ژاله، حیدری امیر، محمدی نافچی عبدالرضا، پورخانعلی خدیجه. بررسی خواص کاربردی و ضدمیکروبی بیونانوکامپوزیت صمغ قدومه شیرازی و نانواکسید روی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (80) :235-244
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-20236-fa.html
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراب
2- استادیار گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی، دانشگاه محقق اردبیلی
3- واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی
4- دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه گیلان
چکیده: (5573 مشاهده)
استفاده از پلیمرهای زیست تخریب پذیر یکی از بهترین راه حلهای غلبه بر آلودگی های زیست محیطی پلیمرهای پایه نفتی می باشد. بیوپلیمرها به عنوان مواد بسته بندی دوستدار محیط زیست به میزان زیادی بررسی شده اند. هدف از این پژوهش بررسی خواص کاربردی فیلمهای تهیه شده از صمغ قدومه شیرازی تقویت شده با نانوذرات اکسید روی در غلظتهای 1، 3 و 5 درصد میباشد. خواص کاربردی از قبیل میزان جذب آب، حلالیت در آب و نفوذ پذیری به بخار آب با افزایش میزان نانوذرات کاهش معنیداری (05/0>p) را نشان داد. همچنین جذب کامل اشعه ماورای بنفش در غلظت 5 درصد نانواکسید روی مشاهده شد. نتایج حاصله، افزایش استحکام کششی و مدول یانگ و همچنین کاهش درصد کشیدگی در برابر شکست را نشان دادند. خاصیت ضدمیکروبی به روش نفوذ آگار در مقابل اشرشیاکولی انجام شد و در نتیجه با افزودن نانواکسید روی فیلمها متناسب با غلظت نانوذرات خواص ضدمیکروبی نشان دادند. با توجه به بررسیهای انجام شده، فیلمهای تهیه شده از صمغ قدومه شیرازی با افزودن نانوذرات اکسید روی خواص کاربردی قابل قبولی از خود نشان میدهند و میتوانند به عنوان بستهبندی فعال در بستهبندی غذایی استفاده گردند.
نوع مقاله:
علمی پژوهشی |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1396/9/13 | پذیرش: 1396/10/30 | انتشار: 1397/6/29