قربانی حسن سرایی آزاده، فرقانی معینالدین، شهیدی سید احمد. بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی و ویژگیهای رئولوژیکی ترکیبات زیست فعال استخراجشده از درخت به با استفاده از روش اولتراسوند. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (78) :1-13
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-19972-fa.html
1- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت ا... آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت ا... آملی، دانشگاه آزاد اسلامی،
چکیده: (5150 مشاهده)
ترکیبات زیست فعال استخراجشده از شاخه درخت به توسط اولتراسوند مورد ارزیابی قرار گرفت. ویژگیهای رئولوژیکی و محتوای فنلی کل و فلاونوئیدها در ترکیبات استخراجشده توسط روشهای استاندارد بررسی شدند. همچنین قابلیت آنتیاکسیدانی ترکیبات زیست فعال استخراجشده از طریق اندازهگیری قدرت مهار رادیکال هیدروکسیل، رادیکال DPPH و رادیکال سوپراکسید موردسنجش قرار گرفت. مقدار ترکیبات فنولی موجود در عصاره استخراجی شاخه درخت به (046/0± 375/20 میلیگرم گالیک اسید در گرم عصاره) و مقدار ترکیبات فلاونوئیدی (028/0 ± 78/13 میلیگرم کوئرستین در گرم عصاره) بود. آزمایشهای شیمیایی اثبات کردند که ترکیبات زیست فعال استخراجشده از شاخه درخت به، فعالیت مهارکنندگی رادیکال DPPH و رادیکال هیدروکسیل و آنیونهای سوپراکسید را دارد و میتواند بهعنوان یک ترکیب آنتیاکسیدانی مناسب در صنایع غذایی و دارویی مورداستفاده قرار گیرد. مدلهای رئولوژیکی مستقل از زمان مختلفی برای برازش دادههای آزمایشگاهی حاصل مورداستفاده قرار گرفتند و مشخص شد که مدل بینگهام مدل بهتری برای توصیف رفتار جریانی نتایج آزمایشگاهی میباشد.
نوع مقاله:
علمی پژوهشی |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1395/11/29 | پذیرش: 1396/5/22 | انتشار: 1397/4/2