1- دانشجوی دکتری، آزمایشگاه کلوئیدهای غذایی و رئولوژی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- دانشیار، آزمایشگاه کلوئیدهای غذایی و رئولوژی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده: (4880 مشاهده)
چکیده
میکروامولسیونها سامانههای شفاف نوری و پایدار ترمودینامیکی هستند که قادر به استخراج انتخابی و ایمن ترکیبات مختلف (نظیر غذاداروها) از بافتهای متفاوت (مانند بافتهای گیاهی) میباشند. در ضمن، شناسایی نانوساختار میکروامولسیون (میسل نرمال، میسل معکوس و دوپیوسته) اطلاعات با ارزشی را در زمینهی کاربرد این سامانهها فراهم میکند. بنابراین، در مطالعهی حاضر استخراج لیکوپن از پسماندهای صنعتی کارخانههای رب گوجهفرنگی با استفاده از سامانهی میکروامولسیون تهیه شده با استفاده از سورفاکتانت طبیعی ساپونین و کمکسورفاکتانت پروپیلن گلیکول، صورت گرفت و انواع نانوساختارهای موجود در ناحیهی تک فاز میکروامولسیون توسط هدایتسنجی الکتریکی و اندازهگیری ویژگیهای جریانی تعیین شدند. نتایج نشان داد که روش تیتراسیون با آب و اندازهگیری هدایت الکتریکی و ویژگیهای جریانی در راستای خطوط رقیقسازی در نمودار شبه-سه-فازی میتوانند به عنوان روشهای ساده و سریع برای تعیین نانوساختارهای گوناگون و مرز بین این ساختارها در ناحیهی میکروامولسیون مورد استفاده قرار گیرند. همچنین مدل هرشل-بالکلی بهترین برازش را با دادههای حالت بالا روندهی تنش برشی-سرعت برشی حاصل از تمامی نمونهها نشان داد.
دریافت: 1395/1/10 | پذیرش: 1395/11/10 | انتشار: 1396/7/1