دوره 14، شماره 68 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 68 صفحات 45-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

امیری ریگی عاطفه، عباسی سلیمان. تعیین نانوساختار میکروامولسیون لیکوپن توسط هدایت‌سنجی و مطالعات رفتار جریانی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (68) :60-45

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1804-fa.html


1- دانشجوی دکتری، آزمایشگاه کلوئیدهای غذایی و رئولوژی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- دانشیار، آزمایشگاه کلوئیدهای غذایی و رئولوژی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده:   (4599 مشاهده)
چکیده میکروامولسیون‏ها سامانه­های شفاف نوری و پایدار ترمودینامیکی هستند که قادر به استخراج انتخابی و ایمن ترکیبات مختلف (نظیر غذاداروها) از بافت­های متفاوت (مانند بافت­های گیاهی) می‏باشند. در ضمن، شناسایی نانوساختار میکروامولسیون (میسل نرمال، میسل معکوس و دوپیوسته) اطلاعات با ارزشی را در زمینه­ی کاربرد این سامانه­ها فراهم می­کند. بنابراین، در مطالعه‏ی حاضر استخراج لیکوپن از پسماندهای صنعتی کارخانه­های رب گوجه‏فرنگی با استفاده از سامانه‏ی میکروامولسیون تهیه شده با استفاده از سورفاکتانت طبیعی ساپونین و کمک­سورفاکتانت پروپیلن گلیکول، صورت گرفت و انواع نانوساختارهای موجود در ناحیه­ی تک فاز میکروامولسیون توسط هدایت­سنجی الکتریکی و اندازه­گیری ویژگی­های جریانی تعیین شدند. نتایج نشان داد که روش تیتراسیون با آب و اندازه­گیری هدایت الکتریکی و ویژگی­های جریانی در راستای خطوط رقیق­سازی در نمودار شبه-سه-فازی می­توانند به عنوان روش­های ساده و سریع برای تعیین نانوساختارهای گوناگون و مرز بین این ساختارها در ناحیه­ی میکروامولسیون مورد استفاده قرار گیرند. همچنین مدل هرشل-بالکلی بهترین برازش را با داده­های حالت بالا رونده­ی تنش برشی-سرعت برشی حاصل از تمامی نمونه­ها نشان داد.
متن کامل [PDF 344 kb]   (1398 دریافت)    

دریافت: 1395/1/10 | پذیرش: 1395/11/10 | انتشار: 1396/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.