ابوالقاسمی مریم، زکیپور رحیم آبادی اسحق، یوسف الهی مصطفی. تاثیر پوشش خوراکی ژلاتین- اسانس آویشن شیرازی بر خصوصیات کیفی و زمان ماندگاری فیله کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) طی نگهداری در یخچال. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (73) :95-83
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1775-fa.html
1- دانش آموخته کارشناسی ارشد شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل
2- 2- دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل
3- دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا
3- دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
چکیده: (4989 مشاهده)
چکیده
هدف این مطالعه بررسی تاثیرات پوشش خوراکی ژلاتینی و ترکیب پوشش ژلاتین و اسانس آویشن شیرازی بر کیفیت فیله کپور نقرهای در خلال 21 روز نگهداری در یخچال(°C 4) بوده است. تیمارهای تحقیق عبارت بودند از فیلههای خام و بدون تیمار (تیمار شاهد)، فیلههای حاوی پوشش ژلاتینی 4% (تیمار 1)، فیلههای حاوی پوشش ژلاتینی 4% و اسانس آویشن شیرازی2/0% (تیمار 2) و فیلههای حاوی پوشش ژلاتینی 4% و اسانس آویشن شیرازی4/0% (تیمار 3). تیمار فیلهها با پوشش ژلاتین و اسانس آویشن شیرازی تاثیر معنیداری(05/0P <) بر بار باکتریایی داشت. تیمار شاهد و تیمار1 در روز 15نگهداری و تیمارهای 2 و 3 در روز 18 نگهداری در یخچال در محدوده فساد 7 log cfu/g قرار داشتند. بر اساس ارزیابی حسی تیمارهای 2 و 3 دارای زمان ماندگاری بیشتری در مقایسه با نمونه شاهد بودند.
دریافت: 1396/6/20 | پذیرش: 1396/6/20 | انتشار: 1396/12/1