Akbari M, Sadeghi Mahoonak A, Sarabandi K, Ghorbani A. Physiochemical characterization and antioxidant activities of green tea extract microencapsulated by co-crystallization technique.. FSCT 2019; 15 (85) :179-193
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-16265-fa.html
اکبری مهدیه، صادقی ماهونک علیرضا، سرابندی خشایار، قربانی آزاده. ارزیابی ویژگیهای فیزیکی شیمیایی و آنتیاکسیدانی عصاره چای سبز ریزپوشانی شده به روش همتبلوری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (85) :179-193
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-16265-fa.html
1- دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3- دانش آموخته دکترای صنایع غذایی، شیمی مواد غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
4- دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگا
چکیده: (6800 مشاهده)
برگ چای سبز به دلیل عدم تخمیر، حاوی مقادیر فراوانی از ترکیبات فنلی است. ترکیبات فنلی چای سبز ترکیبات طبیعی با خواص آنتیاکسیدانی و ضدسرطانی میباشند. پلی فنل ها به دمای بالا و pH قلیایی حساس هستند. برای بهبود پایداری پلی فنل ها، عصاره چای سبز با روش همتبلوری ریزپوشانی شد. هدف از این تحقیق، ارزیابی بازده فرایند، ظرفیت بارگیری، فعالیت آنتیاکسیدانی، ویژگیهای فیزیکوشیمیایی فراوردهی هممتبلور (رطوبت، فعالیت آبی، دانسیتهی توده و ضربه، انحلالپذیری، جاذبالرطوبگی)، خصوصیات ساختاری پودر از قبیل مورفولوژی (SEM) و نیز خصوصیات جریانپذیری پودر حاصل (شاخص تراکمپذیری، نسبت هاسنر و زاویه ریپوز) بود. نتایج نشان داد که اثر غلظت عصاره بر میزان ترکیبات فنلی معنیدار اســـت (05/0(P<. کارایی ریزپوشانی با افزایش میزان غلظت عصاره در پودر هممتبلور افزایش یافت. عصاره ریز پوشانی شده در غلظت 10 درصد بیشترین اثر را در مهار رادیکال DPPH، ABTS، هیدروکسیل و میزان احیاکنندگی داشت (به ترتیب 9/56، 37/69، 63/71 درصد و 81/0). تفاوت در اندازهی ذرات پودر ریزپوشانیشده می-تواند خصوصیات جریانپذیری پودر را بهگونهای معنیدار (05/0>P) تحت تأثیر قرار دهد. بهطورکلی مقادیر فعالیت آبی، محتوای رطوبتی و جاذباالرطوبگی پودرهای هممتبلور نشان داد فراوردهی تولیدشده پایدار بوده و از خصوصیات مناسبی جهت نگهداری برخوردار است. لذا میتوان از ریزپوشانی به روش همتبلوری بهعنوان روشی کارآمد جهت افزایش پایداری عصاره چای سبز در برابر شرایط محیطی استفاده نمود.
نوع مقاله:
علمی پژوهشی |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1396/11/15 | پذیرش: 1397/6/5 | انتشار: 1397/12/24