دوره 15، شماره 85 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 85 صفحات 193-179 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbari M, Sadeghi Mahoonak A, Sarabandi K, Ghorbani A. Physiochemical characterization and antioxidant activities of green tea extract microencapsulated by co-crystallization technique.. FSCT 2019; 15 (85) :179-193
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-16265-fa.html
اکبری مهدیه، صادقی ماهونک علیرضا، سرابندی خشایار، قربانی آزاده. ارزیابی ویژگی‌های فیزیکی شیمیایی و آنتی‌اکسیدانی عصاره چای سبز ریزپوشانی شده به روش هم‌تبلوری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (85) :179-193

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-16265-fa.html


1- دانش ‌آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3- دانش آموخته دکترای صنایع غذایی، شیمی مواد غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
4- دانش ‌آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگا
چکیده:   (6452 مشاهده)
برگ چای سبز به دلیل عدم تخمیر، حاوی مقادیر فراوانی از ترکیبات فنلی است. ترکیبات فنلی چای سبز ترکیبات طبیعی با خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدسرطانی می‏باشند. پلی‏ فنل‏ ها به دمای بالا و pH قلیایی حساس هستند. برای بهبود پایداری پلی‏ فنل‏ ها، عصاره چای سبز با روش هم‏تبلوری ریز‏پوشانی شد. هدف از این تحقیق، ارزیابی بازده فرایند، ظرفیت بارگیری، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، ویژگی‌های فیزیکو‏شیمیایی فراورده‌ی هم‏متبلور (رطوبت، فعالیت آبی، دانسیته‌ی توده و ضربه، انحلال‏پذیری، جاذب‏الرطوبگی)، خصوصیات ساختاری پودر از قبیل مورفولوژی (SEM) و نیز خصوصیات جریان‏پذیری پودر حاصل (شاخص تراکم‌پذیری، نسبت هاسنر و زاویه ریپوز) بود. نتایج نشان داد که اثر غلظت عصاره بر میزان ترکیبات فنلی معنی‏دار اســـت (05/0(P<. کارایی ریزپوشانی با افزایش میزان غلظت عصاره در پودر هم‏متبلور افزایش یافت. عصاره ریز پوشانی شده در غلظت 10 درصد بیش‏ترین اثر را در مهار رادیکال DPPH، ABTS، هیدروکسیل و میزان احیاکنندگی داشت (به ترتیب 9/56، 37/69، 63/71 درصد و 81/0). تفاوت در اندازه‌ی ذرات پودر ریزپوشانی‏شده می-تواند خصوصیات جریان‏پذیری پودر را به‌گونه‌ای معنی‌دار (05/0>P) تحت تأثیر قرار دهد. به‌طورکلی مقادیر فعالیت آبی، محتوای رطوبتی و جاذب‌االرطوبگی پودر‏های هم‏متبلور نشان داد فراورده‌ی تولیدشده پایدار بوده و از خصوصیات مناسبی جهت نگهداری برخوردار است. لذا می‌توان از ریزپوشانی به روش هم‏تبلوری به‌عنوان روشی کارآمد جهت افزایش پایداری عصاره چای سبز در برابر شرایط محیطی استفاده نمود.
متن کامل [PDF 1915 kb]   (3886 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/11/15 | پذیرش: 1397/6/5 | انتشار: 1397/12/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.