استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل
چکیده: (5475 مشاهده)
هدف از این مطالعه بررسی پتانسیل پروبیوتیکی سویههای لاکتوباسیلوس 5 نمونه ماست جمعآوری شده از مناطق روستایی لیقوان می باشد. در این پژوهش با استفاده ازآزمونهای فنوتیپی و بیوشیمیایی 100 سویه لاکتوباسیلوس تشخیص داده شد. سپس ویژگیهای پروبیوتیکی آن ها از قبیل مقاومت به شرایط مشابه دستگاه گوارش، مقاومت به نمکهای صفراوی، ممانعت از رشد ریزاندامگان بیماریزا و تحمل آنتیبیوتیکها مورد آزمون قرار گرفت. در این تحقیق 34 جدایه شرایط اسیدی و نمک صفراوی را تحمل نمودند. از بین این 34 سویه ، 15 سویه منتخب لاکتوباسیلوس Y1 تا Y15 توانایی پروبیوتیک خوبی را نشان دادند. جدایه های Y1، Y13 , Y5 نسبت به غلظتهای مختلف نمکهای صفراوی مقاوم بودند. تمامی جدایه ها به آنتی بیوتیک های ونکومایسین، استرپتومایسین و جنتامایسین مقاوم بودند. جدایه Y12 از رشد ریزاندامگان بیماریزا جلوگیری نمود. جدایه Y3 بالاترین زنده مانی (45/88 %) و جدایه Y9 کمترین زنده مانی در شرایط دستگاه گوارش را نشان دادند. تمام سویه ها حساسیت کمی نسبت به نمک های صفراوی کنژوگه نشان دادند. سویه های Y15, Y11, Y10, Y6, Y5 ,Y1 فعالیت آنزیم بتا-گالاکتوزیداز بالایی نشان دادند. جدایه Y7 و متعاقب آن Y6 و Y2 بیشترین((P
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1395/10/3 | پذیرش: 1395/11/19 | انتشار: 1396/9/25