دوره 15، شماره 81 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 81 صفحات 33-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

عبدالهی معصومه، مرادی نژاد فرید، سیاری زهان محمد حسن، بیات حسن. تأثیر تیمارهای پس از برداشت (آب گرم، اسید آسکوربیک و اسید سالیسیلیک) و بسته‌بندی بر خصوصیات کیفی میوه تازه زرشک بی دانه (Berberis vulgaris L.). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (81) :23-33

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-12767-fa.html


1- گروه مهندسی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی بیرجند، ایران
2- دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
3- گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی بیرجند
4- گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی بیرجند، ایران
چکیده:   (5233 مشاهده)
این آزمایش به صورت فاکتوریل و بر پایه طرح کاملاً تصادفی با ۴ تکرار اجرا شد. میوه‌ها پس از تیمار با آب مقطر + اسید سالیسیلیک ۶ میلی مولا ر، آب مقطر + اسید آسکوربیک ۲ درصد، آب گرم ˚C۷۵، آب گرم ˚C۷۵ + اسید سالیسیلیک ۶ میلی مولار، آب گرم ˚C۷۵ + اسید آسکوربیک۲ درصد و آب مقطر ˚C 20 (شاهد)، به دو صورت وکیوم (خلاء) و MAP (اتمسفر تغییر یافته) بسته‌بندی شده و به مدت ۴۵ روز در داخل یخچال دمای˚C ۱±۵ نگهداری شدند. صفات pH، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، ویتامین ث، آنتی اکسیدانت، رنگ و خواص حسی و چشایی ارزیابی شدند. نتایج نشان دهنده تأثیر معنی‌دار تیمارها و بسته‌بندی بر صفات مورد ارزیابی بود. همه تیمار‌ها موجب حفظ ویتامین ث و خواص حسی و چشایی میوه در مقایسه با شاهد شدند و به صورت مؤثری از پوسیدگی قارچی جلوگیری کردند. تیمار‌های ترکیبی آب گرم ˚C۷۵ + اسید سالیسیلیک ۶ میلی مولار و آب گرم ˚C۷۵ + اسید آسکوربیک ۲ درصد بهترین تیمار‌ها در بین تیمار‌های اعمال شده در حفظ آنتی اکسیدانت بود. نمونه‌های بسته بندی وکیوم میزان قرمزی (a*) و روشنایی (L*) بیشتری در مقایسه با بسته‌بندی M‏AP داشتند. بر اساس نتایج این پژوهش کاربرد تیمار‌های ترکیبی آب گرم ˚C۷۵ + اسید سالیسیلیک ۶ میلی مولار و آب گرم ˚C۷۵ + اسید آسکوربیک ۲ درصد و بسته‌بندی وکیوم می‌تواند به‌طور موثری موجب بهبود کیفیت میوه تازه زرشک بی‌دانه شود.
متن کامل [PDF 538 kb]   (1791 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/7/28 | پذیرش: 1397/6/10 | انتشار: 1397/7/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.