نیکو مهدی، مناف فر رامین، ایمانی مهدی، احمدی گاولیقی حسن. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و جداسازی اولیه فرکشن های پپتیدی فرآورده تخمیری سس سوراغ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (76) :35-25
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-11932-fa.html
1- عضو هیئت علمی گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه
2- گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه
3- گروه علوم پایه دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه
4- عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس
چکیده: (5458 مشاهده)
چکیده
سوراغ سس ماهی سنتی تخمیری می باشد که از ماهی ساردین در جنوب کشور تهیه شده و به عنوان چاشنی و طعم دهنده مورد استفاده قرار می گیرد. در این تحقیق، فعالیت های آنتی اکسیدانی سوراغ از طریق مهار رادیکال های آزاد و در مدل زیستی از طریق حفظ زنده مانی و جلوگیری از آسیب DNA اسپرم های موش توسط رادیکال های هیدروکسیل مورد بررسی قرار گرفت. سوراغ فعالیت آنتی اکسیدانی قابل توجهی در مقایسه با اسید آسکوربیک در مهار رادیکال های DPPH، ABTS و هیدروکسیل داشته است. در مدل زیستی، اسپرم های موش در معرض سامانه اکسداسیونی رادیکال هیدروکسیل قرار داده شدند و نتیجه نشان داد که پپتید ها به نحو موثری از آسیب اکسیداتیو DNA موش تحت اثر رادیکال های هیدروکسیل جلوگیری نمود. تشکیل DNAهای تک رشته ای به دلیل استرس اکسیداتیو در حضور پپتیدهای سوراغ به طور معنی داری کاهش یافت. همچنین در حضور پپتید سلول های اسپرمی از درصد زنده مانی بالاتری در مقایسه با گروه کنترل برخوردار بودند. با استفاده از کروماتوگرافی تبادل یونی، 4 فرکشن پپتیدی جداسازی گردید و فرکشن سوم دارای بالاترین فعالیت مهار رادیکال های ABTS بوده است. فرآورده تخمیری سس سوراغ غنی از پپتید های زیست فعال با فعالیت آنتی اکسیدانی می باشد.
نوع مقاله:
علمی پژوهشی |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1396/4/22 | پذیرش: 1396/5/22 | انتشار: 1397/3/1