1- استادیارگروه شیلات، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
2- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه شیلات، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران
چکیده: (2747 مشاهده)
چکیده
در صورت نگهداری نامناسب، کیفیت و ارزش غذایی فیله و چربی ماهی به سرعت کاهش مییابد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر مدت زمان نگهداری پس از صید بر ترکیبات تقریبی و پیشرفت اکسیداسیون ماهی صافی )(Siganus javus در حالت یخ پوششی بود. بدین منظور تعدادی ماهی صافی به صورت تازه از سواحل بندر دیلم صید شد. از بین ماهیان صید شده تعدادی ماهی سالم و هم اندازه به صورت تصادفی با میانگین وزنی 200±3500 گرم انتخاب شد. ماهیان به مدت 20 روز در داخل جعبه یونولیت در لایههایی از یخ خرد شده و به ضخامت تقریبی 5 سانتیمتر قرار داده شدند. نمونه برداری از ماهیان در روزهای 1، 4، 7، 10، 13 و 20 نگهداری در یخ انجام شد. ماهیان پس از فلس گیری، تخلیه شکمی، شست شو داده شدند و سپس فیله آنها جهت اندازهگیری ترکیبات شیمیایی در کنار یخ به آزمایشگاه دامپزشکی اهواز انتقال داده شد. نتایج نشان داد ترکیبات تقریبی و شاخصهای فساد تغییر میکند به طوری که در روز دهم تحقیق، نمونه ها دارای کمترین مقدار پراکسید بود. می توان نتیجه گرفت که نگهداری در یخ در کوتاه مدت مانع از فساد ماهی صافی گردید اما در طولانی مدت این روش نگهداری مناسب نیست و باعث کاهش کیفیت و ارزش غذایی ماهی میشود.
دریافت: 1395/1/22 | پذیرش: 1395/12/22 | انتشار: 1396/8/1