چکیده: (5435 مشاهده)
چکیده
اثر بازدارندگی عصاره آناتو (نوربیکسین 1 درصد) بر توانایی رشد و جوانهزنی اسپور برخی از باکتریهای بیماریزا (استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، کلستریدیوم پرفرانجنز و اشرشیاکلی)، با استفاده از روشهای چاهک و رقت لولهای مورد مطالعه قرار گرفت. مطابق نتایج بهدست آمده از بررسی قطر هاله در روش چاهک، عصارهی آناتو بر رشد باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس و کلستریدیوم پرفرانجنز (بهترتیب با قطر هاله عدم رشد 13، 12 و 10 میلی متر) اثر بازدارندگی داشته اما بر اشرشیاکلی بی اثر است. ارزیابی نتایج روش رقت لولهای مشخص کرد که کمترین غلظتهای بازدارنده از رشد برای باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس در تعداد 106، 104 و 102 سلول در میلیلیتر، بهترتیب 2/1، 6/0 و 3/0گرم در لیتر از عصاره آناتو بوده و در میزان سلول مشابه برای کلستریدیوم پرفرانجنز، این غلظتها به 4/2، 2/1 و 6/0گرم در لیتر میرسد. بهعلاوه عصاره آناتو در غلظتهای ذکر شده میتواند از جوانهزنی اسپورهای باسیلوس سرئوس و کلستریدیوم پرفرانجنز نیز پیشگیری نماید. بنابراین عصاره آناتو میتواند بهعنوان یک افزودنی غذایی طبیعی ضد باکتریایی، در بیشتر فرآوردههای غذایی استفاده شود.
دریافت: 1388/2/18 | پذیرش: 1388/10/18 | انتشار: 1391/4/18