دوره 9، شماره 35 - ( 1391 )                   جلد 9 شماره 35 صفحات 23-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Evaluation of antibacterial effect of annatto (norbixin) against several pathogenic bacteria. FSCT 2012; 9 (35) :17-23
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-11202-fa.html
بررسی ویژگی ضدباکتریایی عصاره آناتو (نوربیکسین) در برابر برخی از باکتری های بیماریزا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1391; 9 (35) :17-23

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-11202-fa.html


چکیده:   (4742 مشاهده)
چکیده اثر بازدارندگی عصاره­ آناتو (نوربیکسین 1 درصد) بر توانایی رشد و جوانه­زنی اسپور برخی از باکتری­های بیماریزا (استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، کلستریدیوم پرفرانجنز و اشرشیاکلی)، با استفاده از روش­های چاهک و رقت لوله­ای مورد مطالعه قرار گرفت. مطابق نتایج به­دست آمده از بررسی قطر هاله در روش چاهک، عصاره­ی آناتو بر رشد باکتری­های استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس و کلستریدیوم پرفرانجنز (به­ترتیب با قطر هاله عدم رشد 13، 12 و 10 میلی متر) اثر بازدارندگی داشته اما بر اشرشیاکلی بی اثر است. ارزیابی نتایج روش رقت لوله­ای مشخص کرد که کمترین غلظت­های بازدارنده از رشد برای باکتری­های استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس در تعداد 106، 104 و 102 سلول در میلی­لیتر، به­ترتیب 2/1، 6/0 و 3/0گرم در لیتر از عصاره آناتو بوده و در میزان سلول مشابه برای کلستریدیوم پرفرانجنز، این غلظت­ها به 4/2، 2/1 و 6/0گرم در لیتر می­رسد. به­علاوه عصاره آناتو در غلظت­های ذکر شده می­تواند از جوانه­زنی اسپورهای باسیلوس سرئوس و کلستریدیوم پرفرانجنز نیز پیشگیری نماید. بنابراین عصاره آناتو می­تواند به­عنوان یک افزودنی غذایی طبیعی ضد باکتریایی، در بیشتر فرآورده­های غذایی استفاده شود.
متن کامل [PDF 171 kb]   (4735 دریافت)    

دریافت: 1388/2/18 | پذیرش: 1388/10/18 | انتشار: 1391/4/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.