دوره 14، شماره 68 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 68 صفحات 171-180 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

فرمانی بیوک آقا، اسمعیلی محسن. حذف ترکیبات رنگی و ناخالصی‌ها از ملاس نهایی چغندر قند با استفاده از کربن فعال پودری جهت تولید قند اینورت مایع. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (68) :180-171

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-11094-fa.html


1- دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
چکیده:   (3759 مشاهده)
چکیده
هدف این مطالعه کاهش ترکیبات رنگی، کدورت و ناخالصی­های مانند فنل، آنتوسیانین و پروتئین، همراه با افزایش شفافیت محلول ملاس چغندر قند برای تهیه قند اینورت مایع بود. برای این منظور تاثیر pH در 3 سطح (9/8، 7 و 5/4) و کربن فعال پودری در 4 سطح (609/0، 783/0، 131/1 و g 827/1) بر ویژگی­های رنگ، کدورت، شفافیت، فنل کل، آنتوسیانین کل و پروتئین محلول ملاس چغندر قند بررسی شد. آزمایشات اولیه نشان داد که ترکیبات رنگی پلی­مری محلول ملاس از نوع کارامل­ها و ملانوئیدین­ها با وزن ملکولی بالای 2500 دالتون هستند. مرحله دوم بررسی­ها مشخص کرد که کاهش pH محلول ملاس از 9/8 به 5/4 همراه با کاربرد g 011/0 کربن فعال پودری، باعث کاهش 24/42% رنگ، 43/21% کدورت و افزایش 57/33% شفافیت باعث شد. در مرحله سوم مشخص شد که با افزایش مقدار کربن فعال پودری از 609/0 به g 827/1 در  pH 5/4، رنگ 31/88%، کدورت 100%، فنل کل 52/76%، آنتوسیانین کل 39/86% و پروتئین  51/98% کاهش و شفافیت 83/75% افزایش یافت.
متن کامل [PDF 257 kb]   (1543 دریافت)    

دریافت: 1395/1/19 | پذیرش: 1395/8/19 | انتشار: 1396/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.