Zare Zadeh mehrizi R A, Emam Jomeh Z, Shahedi Bagh Khandan M, Loni E, Akhavan H R, Biyabani J. Identification and quantification of anthocyanins in pomegranate peel extract.. FSCT 2015; 12 (49) :31-40
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-11083-fa.html
زارع زاده مهریزی رحمت اله، امام جمعه زهرا، شاهدی باغ خندان محمد، لونی الهه، اخوان حمیدرضا، بیابانی جواد. شناسایی کمی و کیفی آنتوسیانین ها در عصاره پوست انار. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1394; 12 (49) :31-40
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-11083-fa.html
1- دانشآموخته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان
2- استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران
3- استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
4- دانشآموخته کارشناسی گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران
5- استادیار بخش علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان
6- دانشآموخته کارشناسی ارشد شیمی تجزیه، دانشگاه پیام نور
چکیده: (7022 مشاهده)
چکیده
در تحقیق حاضر از پوست خشک سه رقم انار ایرانی توسط چهار حلال آلی و به روش سوکسله عصارهگیری شد. از عصارهها پنج آنتوسیانین، توسط دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا جفت شده با آشکارساز مرئی-فرابنفش، از طریق مقایسه زمان بازداری استانداردهای متناظرشان و به روش تزریق استاندارد خارجی، شناسایی و اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد در میان حلالها اتانول و در بین ارقام انار، پوست سیاه اردستان با سطح اطمینان بالاتر از 95٪ بیشترین میانگین راندمان استخراج را داشتهاند. نتایج آزمایشات کروماتوگرافی بیانگر این است که پوست انار، آنتوسیانینهای منوگلوکوزید بیشتری نسبت به آنتوسیانینهای دیگلوکوزید دارد و بیشترین میزان آنتوسیانینها به ویژه آنتوسیانینهای منوگلوکوزید شامل دلفینیدین 3 گلوکوزید (mg/kg 208)، سیانیدین 3 گلوکوزید (mg/kg 229) و پلارگونیدین 3 گلوکوزید (mg/kg 105) در عصاره اتانولی پوست خشک رقم پوست سیاه اردستان شناسایی شدند.
دریافت: 1392/2/14 | پذیرش: 1392/11/14 | انتشار: 1394/11/1