دوره 5، شماره 16 - ( 1387 )                   جلد 5 شماره 16 صفحات 81-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Production of EPA by Shewanella putrefaciens MAC1 in Selected Culture Media. FSCT. 2008; 5 (16) :75-81
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-10447-fa.html
تولید اسید ایکوزا پنتائنوئیک بوسیله باکتری شیوانلا پوترفاسیینس در محیط کشت های انتخابی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1387; 5 (16) :81-75

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-10447-fa.html


چکیده:   (7203 مشاهده)
  چکیده     تولید اسید ایکوزا پنتائنوئیک  (EPA)بوسیله یک باکتری اقیانوسی بنام Shewanella putrefaciens MAC1 در چهار نوع محیط کشت انتخابی و در دمای گرمخانه گذاری 40 درجه سانتیگراد بمدت 72 ساعت و 10 درجه سانتیگراد بمدت 24 ساعت بررسی شد. اسید ایکوزا پنتائنوئیک تنها اسید چرب با چند پیوند دوگانه تولید شده بوسیله این باکتری بود. اسیدهای چرب اشباع عمده تولید شده نیز شامل اسید پالمیتیک و اسید میریستیک بود. بالاترین راندمان تولید EPA معادل 7/34 میلی گرم در هر گرم وزن سلول خشک در یک محیط کشت پایه شامل آب دریای سنتز شده با غلظت 2/1 حاوی 1 درصد پپتون و 5/0 درصد عصاره مخمر در 10 درجه سانتیگراد بدست آمد. حداقل تولید EPA مربوط به زمانی بود که 2 درصد گلوکز به ترکیبات پایه محیط کشت اضافه شد و بیانگر آن بود که تولید EPA در محیط های کشت حاوی میزان محدود منبع کربن افزایش می یابد. افزودن 2 میلی گرم در لیتر فاکتورهای کمکی مانند نیکوتینامید دی نوکلئوتید فسفات ( NADPH ) و فلاوین آدنین دی نوکلئوتید ( FAD) به ترکیبات پایه محیط کشت تاثیر قابل ملاحظه ای در میزان تولید EPA در دمای 4 درجه سانتیگراد نشان داد.  
متن کامل [PDF 106 kb]   (1971 دریافت)    

دریافت: 1387/2/13 | پذیرش: 1387/10/20 | انتشار: 1391/6/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.