دوره 21، شماره 147 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 147 صفحات 223-206 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hasanvand A. Identifying and prioritizing the strategic issues of Iran's food and beverage industry with a fuzzy Delphi approach and providing solutions to solve these issues. FSCT 2024; 21 (147) :206-223
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-72966-fa.html
حسنوند علی. شناسایی و اولویت‌بندی مسائل راهبردی صنعت فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی ایران ا با رویکرد دلفی فازی و ارائه راهکارهایی جهت رفع این مسائل. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (147) :206-223

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-72966-fa.html


استادیار گروه اقتصاد و حسابداری دانشگاه لرستان ، hasanvand.al@lu.ac.ir
چکیده:   (340 مشاهده)
 یکی از شاخص­های مهم توسعه و همچنین شرط اساسی جهت ارتقای سطح رفاه در هر جامعه دسترسی مردم به انواع مواد غذایی و آب سالم می­باشد تا آنجایی که هیچ کشوری نمی­تواند برنامه­های توسعه را بدون فراهم ساختن مواد غذایی و آشامیدنی سالم و در دسترس برای اقشار مختلف جامعه دنبال نماید. لذا این پژوهش به دنبال شناسایی مسائل راهبردی صنعت مواد غذایی و آشامیدنی و اولویت­بندی آن­ها است. این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ جمع‌آوری اطلاعات به‌صورت توصیفی- پیمایشی و از نظر روش تحقیق به‌صورت تحقیق آمیخته ترکیبی می‌باشد. برای شناسایی مسائل راهبردی در صنعت ایران از بررسی متون و گزارش‌های معتبر و مصاحبه عمیق با خبرگان استفاده می‌شود. بعد از جمع‌آوری اطلاعات با استفاده از روش کدگذاری باز داده‌های گردآوری‌شده تحلیل و مسائل راهبردی احصا و با استفاده از رهیافت دلفی فازی مسائل راهبردی اولویت بندی شده­اند. نتایج تحقیق حاکی از آن است که مهم­ترین مسائل راهبردی صنعت عبارت از ضعف نظام توزیع، ضعف نظام بانکی در ارائه تسهیلات، نرخ بالای تورم، پراکنش نامناسب استقرار صنایع تبدیلی و تکمیلی بدون توجه به پتانسیل­­های بخش کشاورزی، بهره­وری پایین نیروی انسانی است.
متن کامل [PDF 863 kb]   (218 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1402/9/25 | پذیرش: 1402/11/2 | انتشار: 1403/2/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.