دوره 19، شماره 131 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 131 صفحات 289-275 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aala J, Ahmadi M, Golestan L, Shahidi S, shariatifar N. The effect of free form and microcoating with nanoliposomes of Laurus nobilis and Rosemary leaves extracts on the behavior of some chemical indicators of spoilage in Silver carp fish kept at refrigerator temperature. FSCT 2022; 19 (131) :275-289
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64152-fa.html
اعلا جلال، احمدی محمد، گلستان لیلا، شهیدی سیداحمد، شریعتی فر نبی. تأثیر فرم آزاد و ریزپوشانی با نانولیپوزوم عصاره گیاهان برگ‌بو و رزماری بر رفتار برخی از شاخص‌های شیمیایی مواد فساد در ماهی کپور نقره‌ای نگهداری شده در دمای یخچال. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (131) :275-289

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64152-fa.html


1- گروه بهداشت مواد غذایی، واحد آیت ا… آملی، دانشگاه آزاد اسلامی
2- گروه بهداشت مواد غذایی، واحد آیت ا… آملی، دانشگاه آزاد اسلامی ، drahmady@gmail.com
3- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت ا… آملی، دانشگاه آزاد اسلامی
4- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (831 مشاهده)
در این مطالعه تأثیر عصاره گیاهان برگ‌بو و رزماری به دو فرم آزاد و ریزپوشانی شده با لیپوزوم، بر شاخص‌های شیمیایی مولد فساد (TVB-N و TBA) در ماهی کپور نقره­ای چرخ‌کرده، موردبررسی قرار گرفت. پس از استخراج، عصاره‌ها از نظر ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی مورد ارزیابی قرار گرفتند. تیمارهای مورد بررسی در ماهی کپور نقره­ای چرخ‌کرده شامل تیمار شاهد، تیمارهای حاوی 1 و 5/1 درصد از عصاره آزاد گیاهان برگ‌بو و رزماری و تیمارهای حاوی 1 و 5/1 درصد از عصاره‌های ریزپوشانی شده با لیپوزوم بوده که در دمای یخچال و در زمان‌های صفر، 4، 8 و 12 روز با 3 تکرار مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی در عصاره رزماری مطلوب‌تر از برگ‌بو بوده است. میزان ترکیبات فنلی در عصاره رزماری 66/344 و در عصاره برگ بو 66/257 میلی‌گرم اسید گالیک/ گرم عصاره بود. همچنین میزان ترکیبات فلاونوئیدی در عصاره رزماری 33/245 و در عصاره برگ‌بو 26/151 میلی‌گرم روتین/ گرم عصاره بود. نتایج تغییرات شیمیایی در ماهی کپور نقره­ای چرخ‌کرده، نشان داد که با افزایش زمان نگهداری ماهی در دمای یخچال، پارامترهای مذکور افزایش‌یافته ولی بااین‌وجود، در تیمار حاوی فرم ریزپوشانی شده دو گیاه برگ‌بو و رزماری (غلظت 5/1 درصد)، تغییرات به‌طور معنی‌داری کندتر از سایر تیمارها بوده است. با توجه به نتایج به‌دست‌آمده می‌توان نتیجه‌گیری کرد که به‌طورکلی افزودن عصاره گیاهان برگ‌بو و رزماری در غلظت 5/1 درصد، باعث حفظ کیفیت ماهی کپور نقره­ای ازلحاظ شاخص‌های کیفی شیمیایی می‌شود.
متن کامل [PDF 553 kb]   (405 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تکنولوژی شیلات و فرآورده ها
دریافت: 1401/6/21 | پذیرش: 1401/8/3 | انتشار: 1401/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.