دوره 19، شماره 131 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 131 صفحات 330-319 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khalili A, Rezazadeh Bari M, Hesami Tackallou S, Amiri S. Production of bacteriocin using Bacillus licheniformis ATCC 9789 and determination of its structural and antimicrobial properties. FSCT 2022; 19 (131) :319-330
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64142-fa.html
خلیلی امین، رضازاد باری محمود، حسامی تکلو سعید، Amiri صابر. تولید باکتریوسین با استفاده از باسیلوس لکینی‌فورمیس ATCC 9789 و تعیین ویژگی‌های ساختاری و ضدمیکروبی آن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (131) :319-330

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64142-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران
2- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، m.rezazadehbari@urmia.ac.ir
3- استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران
4- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده:   (882 مشاهده)
باکتریوسین­ها گروهی از مولکول­های منحصر بفرد هستند که توسط برخی از میکروارگانیسم­ها تولید می­شوند و به عنوان بخشی از ایمنی ذاتی میزبان در نظر گرفته می­شوند. امروزه استفاده از نگهدارنده­های زیستی در صنایع غذایی به طور گسترده در حال افزایش است. در پژوهش حاضر برای تولید باکتریوسین از که باسیلوس لکینی فورمیس ATCC 9789 استفاده شد. فعالیت ضد میکروبی باکتریوسین تولیدی در برابر پاتوژن­های منتقله از غذا بررسی شد. در ادامه پس از خالص سازی، ویژگی­های باکتریوسین تولید شده شامل پایداری در برابر حرارت، pH، آنزیم و اشعه فرابنفش و نیز minimal inhibitory concentration (MIC) و minimal bactericidal concentration (MBC) تعیین شد. همچنین وزن مولکولی، گروه­های عاملی و ویژگی­های دمایی باکتریوسین توسط آزمون sodium dodecyl sulfate–polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-Page)، Fourier-transform infrared spectroscopy (FTIR) و Differential scanning calorimetry (DSC) تعیین گردید. این باکتریوسین در حرارت­ها و pHهای مختلف، تحت تابش اشعه فرابنفش و همچنین تحت تیمار با آنزیم­های تریپسین و پپسین  پایداری بسیار خوبی نشان دادند. آزمون SDS-Page  نشان داد که باکتریوسین تولیدی از دو بخش با وزن مولکولی 17 و 20 کیلودالتون تشکیل شده است. نتایج آنالیز FTIR نشان دهنده ویژگی پپتیدی بود و نتایجDSC  دو پیک­های اگزوترمال به ترتیب در 190 و 325 درجه سانتی­گراد داشت. به طور کلی در این پژوهش بعد از استخراج و اطمینان از وجود باکتریوسین، اثر ضد میکروبی آن با تعیین MIC و MBC  بر روی پاتوژن­های منتقله از غذا مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که باکتریوسین تولیدی توسط باسیلوس لکینی‌فورمیس  دارای اثر ضدمیکروبی قابل توجهی روی باکتری­های پاتوژن­های منتقله از غذا داشت.
 
متن کامل [PDF 398 kb]   (321 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1401/6/21 | پذیرش: 1401/8/21 | انتشار: 1401/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.