دوره 21، شماره 148 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 148 صفحات 30-16 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shokri M, Rahmati-Joneidabad M, Heidari M, Rasouli M, Zare A. The effect of different vine training systems on the shelf life of Vitis vinifera cv. Bidane Sefid. FSCT 2024; 21 (148) :16-30
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-62952-fa.html
شکری معصومه، رحمتی جنیدآباد مصطفی، حیدری مختار، Rasouli Mousa، زارع احمد. تأثیر سیستم‌های مختلف تربیت تاک بر عمر انبارمانی میوه انگور رقم سفید بی‌دانه. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (148) :16-30

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-62952-fa.html


1- دانش‌آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، خوزستان، ایران
2- استادیار گروه علوم و مهندسی باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، خوزستان، ایران
3- دانشیار گروه علوم و مهندسی باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، خوزستان، ایران
4- دانشیار گروه مهندسی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ، mousarasouli@gmail.com
5- استادیار گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، خوزستان، ایران
چکیده:   (182 مشاهده)
در این پژوهش به‏منظور حفظ کیفیت میوه انگور در دوره انبارمانی، اثر سیستم تربیت تاک و زمان انبارمانی بر برخی صفات میوه انگور از قبیل درصد آلودگی حبه، درصد ریزش حبه، میزان قهوه‏ای شدن حبه، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، فنل کل و میزان فعالیت آنزیم‏های پراکسیداز، پلی‏فنل‏اکسیداز و فنیل‏آلانین‏آمونیالیاز در دوره انبارمانی بررسی شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو عامل سیستم تربیت تاک (خزنده، پرگولا و کوردون) و زمان انبارمانی (صفر، 20، 40 و 60 روز پس از انبارمانی) با سه تکرار در طی سال‏های 97-1396 انجام شد. پس از انتقال میوه‏ها به سردخانه با دمای 4+ درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 85-90 درصد و نگهداری به مدت دو ماه برخی صفات میوه انگور طی روزهای مختلف پس از انبارمانی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اثر زمان انبارمانی بر میزان قهوه‏ای شدن حبه در سطح احتمال یک درصد معنی‏دار شد. همچنین، اثر بر‏همکنش سیستم تربیت تاک و زمان انبارمانی بر میزان اسیدیته قابل تیتراسیون و سایر ویژگی‏های اندازه‏گیری شده، به‏ترتیب درسطح احتمال پنج درصد و یک درصد معنی‏دار شد. به‏طورکلی نتایج نشان دادند که سیستم تربیت کوردون بهترین اثر را در حفظ صفات میوه انگور در طی دوره انبار مانی نسبت به سایر روش های تربیت داشت.
 
متن کامل [PDF 1028 kb]   (103 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت میوه و سبزیجات
دریافت: 1401/4/26 | پذیرش: 1402/10/23 | انتشار: 1403/3/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.