دوره 8، شماره 32 - ( 1390 )                   جلد 8 شماره 32 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Determination of chemical composition and fillet yield of silver carp (Hypophtalmichtys molitrix) for grading and nutritional labeling of its product: Based on regression equations. FSCT 2011; 8 (32) :1-10
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6053-fa.html
تعیین ترکیب شیمیایی و بازدهی فیله ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) برای درجه بندی و برچسب گذاری تغذیه ای فرآورده های حاصل از آن: بر اساس معادلات رگرسیونی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1390; 8 (32) :1-10

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6053-fa.html


چکیده:   (8252 مشاهده)
  چکیده     امروزه برچسب گذاری تغذیه­ای فرآورده­های غذایی ماهی و برآورد میزان بازدهی فیله آن از نیازهای مهم صنایع فرآوری ماهی می­باشد. هدف این پژوهش تعیین ترکیب شیمیایی و بازدهی فیله ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) به منظور طبقه­بندی و برچسب گذاری تغذیه­ای فرآورده­های حاصل از آن با استفاده از معادلات رگرسیونی می­باشد. بدین منظور 50 عدد ماهی فیتوفاگ در محدوده اندازه­های بازاری صید و میزان بازدهی محصول فیله، محتوای رطوبت، چربی، پروتئین، خاکستر و انرژی آن­ها مورد سنجش قرار گرفت. سپس روابط بین این فاکتورها با طول کل ماهی مورد بررسی قرار گرفته و نوع رابطه و معادله آن­ها تعیین گردید. طبق نتایج به دست آمده رابطه­ی بین لگاریتم محتوای رطوبت و  لگاریتم طول کل ماهی به صورت رگرسیونی خطی معکوس بوده (05/0>p) در حالی­که رابطه­ی بین میزان چربی، پروتئین و انرژی و بازدهی فیله با طول کل ماهی به صورت رگرسیونی خطی مثبت بود (05/0>p). به طور کلی این معادلات به صورت  Y= bX± a می­باشد. طبق این نتایج بین محتوای خاکستر فیله و طول کل ماهی رابطه­ای وجود نداشت. رابطه­ی بین محتوای پروتئین و طول کل ماهی معنی­دار ولی ضعیف بود (18/0=2R). با توجه به وجود این روابط و تعیین معادلات آن­ها، جهت دسته بندی ماهیان می­توان از شاخص طول کل ماهیان را با استفاده از دستگاه دسته­بندی و سپس از طریق معادلات به دست آمده برای  بازدهی فیله و ترکیب تقریبی، برآورد اقتصادی و تعیین میزان رطوبت، چربی، پروتئین، خاکستر و انرژی هر دسته به منظور برچسب گذاری تغذیه­ای و تصمیم گیری جهت فرآوری آن اقدام نمود.    
متن کامل [PDF 282 kb]   (4869 دریافت)    

دریافت: 1388/6/3 | پذیرش: 1388/11/6 | انتشار: 1391/4/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.