دوره 17، شماره 101 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 101 صفحات 80-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

ابرهیمی همتی کیخا E, Jooyandeh H, Alizadeh behbahani B, Noshad M. Antimicrobial potential of Cordia myxa fruit on pathogenic bacteria: A study “in vitro” laboratory conditions. FSCT 2020; 17 (101) :71-80
محسن Mohsen، جوینده حسین، علیزاده بهبهانی بهروز، نوشاد محمد. فعالیت ضدمیکروبی موسیلاژ میوه سپستان بر باکتری‌های بیماری‌زا: مطالعه در شرایط آزمایشگاهی “in vitro”. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (101) :71-80

1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
2- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، hosjooy@yahoo.com
3- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

در این پژوهش، موسیلاژ میوه سپستان با استفاده از نسبت آب به دانه 1:6 ، دمای 58 درجه سانتی­گراد و pH برابر 4 استخراج شد. بعد از استریل کردن موسیلاژ استخراج شده، فعالیت ضدباکتریایی آن بر باکتری­های بیماری­زای سالمونلا تیفی، اشرشیا کلی، سودوموناس ائروژینوزا، لیستریا اینوکوآ، استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، باسیلوس سابتلیس و استافیلوکوکوس اپیدرمیس در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. فعالیت ضدمیکروبی موسیلاژ در غلظت­های 5/37، 75، 150 و 300 میلی­گرم بر میلی­لیتر به روش­های دیسک دیفیوژن و حفره در آگار ارزیابی شد. برهمکنش موسیلاژ سپستان با آنتی­بیوتیک­های جنتامایسین و کلرامفنیکل نیز بررسی شد. نتایج نشان داد که قطر هاله بازدارندگی مشاهده شده در اطراف دیسک­ها با افزایش غلظت­ موسیلاژ میوه سپستان به­طور قابل توجهی افزایش یافت. بیشترین قطر هاله بازدارندگی در روش دیسک دیفیوژن در غلظت 300 میلی­گرم بر میلی­لیتر برای باکتری استافیلوکوکوس اپیدرمیس با قطر 10/11 میلی­متر مشاهده شد. حداقل غلظت مهارکنندگی برای باکتری­های سالمونلا تیفی، اشرشیا کلی، سودوموناس آئروژینوزا، لیستریا اینوکوآ، استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، باسیلوس سابتلیس و استافیلوکوکوس اپیدرمیس به ترتیب 64، 64، 16، 32، 128، 64، 256 و 64 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود. نتایج نشان داد که حداقل غلظت کشندگی موسیلاژ میوه سپستان برای تمامی سویه­های باکتریایی بزرگتر از حداقل غلظت مهارکنندگی بود.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مهندسی صنایع غذایی
دریافت: 1398/11/25 | پذیرش: 1399/1/16 | انتشار: 1399/3/10