دوره 4، شماره 13 - ( 1386 )                   جلد 4 شماره 13 صفحات 76-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Relation of Fatty Acids Composition with Stability of Sunflower and Canola Oil Blends. FSCT 2007; 4 (13) :67-76
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-3556-fa.html
بررسی رابطه بین ترکیب اسیدهای چرب با پایداری روغن در مخلوط روغن های آفتابگردان وکانولا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1386; 4 (13) :67-76

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-3556-fa.html


چکیده:   (5990 مشاهده)
  چکیده پایداری کم روغن های مایع در برابر عوامل فساد، همیشه به عنوان یک مشکل کیفی مطرح بوده و از طرف دیگر پایداری روغن ها به ترکیب اسیدهای چرب آنها بویژه درصداسید لینولنیک و اسید لینولئیک نیز بستگی دارد. در این مطالعه  مخلوط روغن های آفتابگردان و کانولا بررسی شده  با این هدف که مخلوط این دو روغن ضمن داشتن پایداری مناسب، دارای مقدار مناسب اسیدهای چرب ضروری نیز باشد. هدف دیگر بررسی رابطه بین ترکیب اسیدهای چرب با زمان پایداری مخلوط روغن های آفتابگردان و کانولا است. در این بررسی تعداد 7 نمونه روغن بی بو شده بدون آنتی اکسیدان سنتزی با نسبتهای مختلف از روغن های آفتابگردان و کانولا، آماده شده و پایداری آنها به روش رنسیمت[1] درc 110 و ترکیب اسیدهای چرب آنها با روش کروماتوگرافی گازی اندازه گیری و عدد پراکسید،عدد یدی ، اسیدیته و ضریب شکست در 40 درجه سانتیگراد تعیین گردید. همبستگی قوی ومستقیم بین زمان پایداری و درصد اسید اولئیک (r=0.988, P-Value=0) مشاهده شد و نیز همبستگی قوی و معکوس  ( r= -0.988, P-Value=0)بین زمان پایداری و درصد اسید لینولئیک دیده شد . روغن کانولا با وجود داشتن اسید لینولنیک بالاتر نسبت به روغن آفتابگردان،زمان پایداری بیشتری نشان داد. بین میزان درصد روغن کانولا در مخلوط با عدد یدی(P-Value=0 , r=-1)   و ضریب شکست   (P-Value=0 , r=-1) آن رابطه معکوس ملاحظه گردید.  یافته ها نشان می دهندروغن آفتابگردان با وجود داشتن مقادیر کم اسید لینولنیک نسبت به روغن کانولا مقاومت به مراتب کمتری دارد که علت به مقادیر بالای اسیدلینولئیک در آفتابگردان و مقادیر بالای اسید اولئیک در کانولا مربوط است. با توجه به نتایج این تحقیق پیشنهاد می گردد از روغن کانولا برای افزایش پایداری و بهبود ارزش تغذیه ای روغن آفتابگردان استفاده شده و دو فرمول ”70%کانولا+30% آفتابگردان“ و ” 50% کانولا+50% آفتابگردان“  بدین منظور پیشنهاد می گردند.
  [1]. Rancimat                                                
متن کامل [PDF 219 kb]   (8383 دریافت)    

دریافت: 1386/4/3 | پذیرش: 1386/6/26 | انتشار: 1391/6/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.