دوره 18، شماره 121 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 121 صفحات 334-325 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rostamabadi H, Sadeghi Mahoonak A, Ghorbani M, Allafchian A. A systematic investigation of β-carotene-loaded quince seed mucilage nanoemulsions. FSCT 2022; 18 (121) :325-334
رستم آبادی حدیث، صادقی ماهونک علیرضا، قربانی محمد، علافچیان علیرضا. بررسی سیستماتیک نانوامولسیون های حاوی β-کاروتن تولید شده با استفاده از موسیلاژ دانه به. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (121) :325-334

1- دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران ، sadeghiaz@yahoo.com
3- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
4- استادیار پژوهشکده نانوفناوری و مواد پیشرفته، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
β-کاروتن، به عنوان شناخته­ شده ترین عضو گروه کاروتنوئیدهای زیست­ فعال و یکی از اصلی ­ترین پیش­سازهای ویتامین A، در بهبود و پیشگیری از بسیاری از بیماری­ها مانند سرطان، دیابت نوع 2 و بیماری­های قلبی- عروقی نقش موثری را ایفا می­کند. یکی از روش­های مفید و موثر جهت تلفیق این جزء ارزشمند به فرمولاسیون­های غذایی و همچنین حفظ فعالیت ضداکسایشی و افزایش پایداری فیزیکوشیمیایی آن، نانو ریزپوشانی است. در این پژوهش، از موسیلاژ دانه به، بعنوان فاز آبی نانوامولسیون­های حامل β-کاروتن استفاده گردید. جهت دستیابی به درک عمیق ­تر تأثیر غلظت­ های مختلف β-کاروتن بر فرآیند نانو ریزپوشانی، پایداری فیزیکوشیمیایی امولسیون­های تولید شده تحت آزمون­های توزیع اندازه ذرات، اندازه­ گیری پتانسیل زتا، هدایت­سنجی، ارزیابی خواص رئولوژیک پایا، کشش سطحی و فعالیت ضداکسایشی مورد بحث و ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که با افزایش غلظت کاروتنوئید در سیستم، ویسکوزیته، اندازه ذرات، فعالیت ضداکسایشی و پتانسیل زتا بطور قابل توجهی افزایش یافت؛ درحالیکه بررسی­ های هدایت­ سنجی روند نزولی هدایت الکریکی را نشان دادند. بطور کلی، نتایج این پژوهش نشان داد که بیوپلیمر آنیونی موسیلاژ دانه به از پتانسیل قابل توجهی در حفظ و بهبود ویژگی­های فیزیکوشیمیایی β-کاروتن برخوردار است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فناوری نانو در صنایع غذایی(نانو فرآوری،نانوکپسولاسیون،نانوامولسیون و...)
دریافت: 1398/2/7 | پذیرش: 1398/10/8 | انتشار: 1400/12/16