دوره 15، شماره 82 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 82 صفحات 23-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

رفتنی امیری زینب، سلمانی سمیه. بررسی درصد خلوص و میزان ید نمک‌های خوراکی موجود در سطح عرضه استان کرمانشاه. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (82) :17-23

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-25994-fa.html


1- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع ساری
چکیده:   (4994 مشاهده)
 
چکیده
بهترین شیوه برای جبران کمبود ید، استفاده از نمک یددار است. ید یک عنصر معدنی کم مقدار بوده و برای زندگی انسان حیاتی است. کمبود آن باعث بزرگی غده تیروئید (گواتر) می‌گردد. خاک بسیاری از مناطق حاوی مقادیر کافی از این ماده مغذی ضروری نیست لذا محصولات کشاورزی و فرآورده‌های دامی این مناطق، دچار کمبود ید هستند با توجه به مصرف روزانه نمک خوراکی توسط افراد، این طرح جهت بررسی میزان ید و درصد خلوص نمک‌های خوراکی مورد عرضه در سطح شهر کرمانشاه اجرا گردید .برای انجام این تحقیق تعداد 40 نمونه نمک از برند‌های مختلف از فروشگاههای عرضه مواد غذایی موجود در سطح شهر (شش ماهه اول سال 1396) تهیه گردید. میزان و درصد خلوص نمونه ها مطابق استاندارد مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج بدست آمده بر اساس استاندارد کشور میزان ید 20-55  ppm  قابل قبول ودرصد خلوص تا 2/99 درصد قابل قبول و کمتر از آن (غیرقابل قبول) مورد تفسیر قرار گرفت. به طوری­که میزان ید از40 نمونه، 29عدد (5/72 درصد) درمحدوده­ (20-55)، و از نظر خلوص 30 عدد (75 درصد) مطابق استاندارد و دارای خلوص حداقل(2/99 درصد) بودند و در نهایت 5/12 درصد از کل نمونه‌ها در هر دو فاکتور با استانداردهای تعیین شده مغایرت داشتند.
متن کامل [PDF 691 kb]   (4725 دریافت)    
موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1397/7/18 | پذیرش: 1397/7/18 | انتشار: 1397/7/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.