دوره 16، شماره 91 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 91 صفحات 15-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tavakkoli momtaz T, Milani E, Hashemi M. Evalluation of the effect of different fiber supplements on physicochemical and nutritional properties of juice. FSCT 2019; 16 (91) :1-15
توکلی ممتاز طیبه، میلانی الناز، هاشمی مجید. بررسی تأثیر افزودن انواع مکمل فیبری اصلاح‌شده بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و تغذیه‌ای آب‌میوه . مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (91) :1-15

1- جهاددانشگاهی خراسان رضوی
2- جهاددانشگاهی خراسان رضوی ، e.milani@jdm.ac.ir
3- جهاددانشگاهی
افزودن انواع مکمل فیبری به نوشیدنی­ها می­تواند یک گزینه مطلوب برای مصرف‌کنندگان باشد تا کمبود فیبرهای رژیم غذایی را جبران و تأثیر مثبتی بر سلامت آن‌ها داشته باشد. سبوس گندم، از محصولات جانبی آسیاب گندم است که بدلیل محتوای تغذیه ای و فیبر رژیمی موردتوجه است؛ اما به دلیل مشکلات تغذیه­ای و تکنولوژیکی نیازمند فرآوری می­باشد. ازجمله روش‌های فرآوری سبوس گندم برای کاهش ترکیبات ضد تغذیه‌ای و افزایش ویژگی­ عملکردی، اکستروژن و تخمیر است.  هدف پژوهش، ارزیابی تأثیر افزودن سطوح  مختلف 5/0، 7/0 و 1 درصد انواع مکمل­های فیبری شامل سبوس گندم تخمیری، اکسترود شده در مقایسه با نمونه تجاری فیبر پرتقال بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی آب‌میوه آناناس در طول دوره نگهداری بیست‌روزه بود. نتایج نشان داد افزودن انواع مکمل فیبری و شرایط نگهداری سبب افزایش معنی­دار وزن مخصوص، کدورت، خاکستر، بریکس و کاهش قند احیا و کل و همچنین شاخص­­های روشنایی(L*)، زردی (b*) و قرمزی (a*) گردید (05/0P). درحالیکه اختلاف معنی­داری بین اسیدیته تیمارهای مختلف مشاهده نشد (05/0P). بررسی ویژگی­های حسی نشان داد؛ با افزایش مقدار سبوس گندم اکسترودشده شاخص رنگ، عطروطعم و پذیرش کلی افزایش پیدا کرد و امتیاز آن در محدوده قابل‌قبول قرار داشت. با توجه به ترکیبات تغذیه­ای موجود در سبوس گندم اکسترودشده و اصلاح آن نسبت به نمونه تخمیری و غیر فرآیندی آن، استفاده از آن در فرمولاسیون نوشیدنی، سبب تولید نوشیدنی جدید فراسودمند می­شود.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: نوشیدنی ها در صنایع غذایی
دریافت: 1397/7/3 | پذیرش: 1398/5/14 | انتشار: 1398/6/10