دوره 18، شماره 111 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 111 صفحات 395-383 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ziyaei K, Hosseini S V. The review of hydrolyzed protein from fishery by-product: Production methods, application, Biological Properties. FSCT 2021; 18 (111) :383-395
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-20646-fa.html
ضیایی کبری، حسینی سید ولی. مروری بر پروتئین هیدرولیز شده‌ی حاصل از ضایعات آبزیان: روش‌های تولید، کاربردها و خواص زیستی آن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (111) :383-395

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-20646-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، گروه شیلات، دانشکده‌ی کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، ایران، کرج
2- دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده‌ی کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، ایران، کرج ، hosseinisv@ut.ac.ir
چکیده:   (1990 مشاهده)
محصولات صید شده از دریا هم جهت مصارف انسانی و هم غیر انسانی مورد استفاده قرار می­گیرند.  هرساله میزان زیادی از این محصولات بعد از صید به طرق مختلف عمل­آوری می­شوند که بعد از آن بیش از 50 درصد از آنها به عنوان ضایعات محسوب می­شوند و غیر قابل مصرف هستند. ضایعات حاصل از غذاهای دریایی مانند سر، دم، پوست، استخوان و امعا و احشا، را می­توان با ارزش افزودن به آنها و تولید محصولاتی مانند پودر ماهی، سس ماهی، سیلاژماهی و پروتئین هیدرولیز شده هم برای مصارف انسانی و هم حیوانی مورد استفاده قرار داد. ضایعات منابع ارزشمندی از مواد زیست فعال هستند و فرآورده­های حاصل از آنها قابلیت استفاده در زمینه­های مختلف دارویی، صنایع غذایی و آرایشی-بهداشتی را دارند. پروتئین هیدرولیز شده­ی ماهی (FPH) نیز فرآورده­ی حاصل از هیدرولیز پروتئین ماهی می­باشد که امروزه تولید آن از ضایعات ماهی، از سویی جهت کاهش ضایعات و کمک به حفظ محیط زیست و از سویی دیگر به جهت برخوردار بودن از خواص عملکردی و زیست فعالی فوق­العاده، مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین هدف از مطالعه­ی حاضر معرفی این محصول، انواع کاربردها و چالش­های پیش­روی آن می­باشد.
متن کامل [PDF 641 kb]   (2709 دریافت)    
نوع مقاله: مروری تحلیلی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1397/2/18 | پذیرش: 1398/12/28 | انتشار: 1400/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.