دوره 15، شماره 84 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 84 صفحات 243-255 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

اسماعیل زاده کناری رضا، رضوی راضیه، محمدی عالمه، جقه تایی ماندانا. بهینه سازی شرایط استخراج عصاره از پوست بادمجان با استفاده از روش سطح پاسخ. علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (84) :243-255

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-14353-fa.html


1- عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،
3- موسسه آموزش عالی خزر محمودآباد
چکیده:   (28 مشاهده)
آنتی اکسیدان ها با حذف و خنثی کردن رادیکال‌های آزاد مضر نقش مهمی در جلوگیری از واکنش‌های مخرب اکسایش غذاها بر عهده دارند. بادمجان یکی از سبزی‌های دارای فعالیت ضد رادیکالی است و فعالیت آن مربوط به محتوی فنولی و فلاونوئیدی پوست آن است. در این مطالعه به منظور بررسی اثرات نوع حلال (آب0:100، اتانول100:0، آب:اتانول50:50)، زمان فراصوت (10، 15، 20 دقیقه) و دمای عصاره گیری (40، 45 و50 درجه سانتیگراد) بر راندمان استخراج، میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی و بهینه سازی شرایط استخراج به روش سطح پاسخ از طرح مربع مرکب مرکزی استفاده شد. نتایج آنالیز واریانس نشان داد نوع حلال و دمای استخراج بیشترین تاثیر را بر راندمان استخراج و میزان مواد فنولی و فلاونوئیدی داشته است. شرایط بهینه استخراج بصورت نسبت حلال اتانول:آب (25.19:74.81)، دمای استخراج 94/49 درجه سانتیگراد و زمان فراصوت 23/11 دقیقه بدست آمد. سپس عصاره در شرایط بهینه استخراج شد و خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره‌ با استفاده آزمون‌های مهار رادیکال آزاد DPPH و بتاکاروتن:لینولئیک با آنتی اکسیدان سنتزی TBHQ مورد ارزیابی قرار گرفت. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره در هر دو روش با میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی آن مرتبط بود و با افزایش این ترکیبات، فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره افزایش یافت. عصاره پوست بادمجان به دلیل دارا بودن ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است و میتواند جایگزین مناسبی برای آنتی اکسیدان‌های سنتزی باشد
متن کامل [PDF 1194 kb]   (23 دریافت)    

دریافت: ۱۳۹۶/۱/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۷/۶/۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code