1- دانش آموخته کارشناسی ارشدگروه ترویج و آموزش کشاورزی،دانشگاه تربیت مدرس
2- استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی ، دانشگاه تربیت مدرس.
چکیده: (5873 مشاهده)
چکیده امنیت غذایی و دسترسی به غذای سالم و با کیفیت از ابتدایی و اساسی ترین نیازهای بشر است. امنیت غذایی زمانی وجود دارد که همه مردم در تمام اوقات به غذای کافی، سالم و مغذی برای تامین نیازهای تغذیه ای و ترجیحات غذایی خود دسترسی فیزیکی و اقتصادی داشته باشند. پژوهش حاضر، با هدف بررسی وضعیت امنیت غذایی و دسترسی خانوارهای شهری استان البرز به موادغذایی انجام شده است. روش تحقیق از نوع توصیفی ـ همبستگی بوده و به روش پیمایش انجام شده است. جامعه آماری عبارت است از کلیه خانوارهای شهری استان البرز (652,466N=) که 185 خانوار با روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی با انتساب متناسب انتخاب شدند. ابزار اصلی پژوهش پرسشنامه ای بود که روایی آن توسط پانل متخصصان ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه های تربیت مدرس و تهران بررسی و اصلاح گردید. پایایی و قابلیت اعتماد ابزار تحقیق، با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ کل 74/0 به دست آمد. نتایج بررسی وضعیت امنیت غذایی نشان داد 4/64 درصد خانوارهای شهری استان البرز در امنیت غذایی کامل ، 2/17 درصد در نا امنی غذایی در سطح کم، 3/10 درصد در نا امنی غذایی متوسط و 8 درصد در ناامنی غذایی شدید قرار دارند. همچنین نتایج نشان داد که، بین دسترسی غذا در خانوارهای شهری استان البرز تفاوت معنی داری در سطح 01/0 وجود دارد بنابراین، دسترسی خانوارهای نظرآباد بالاتر از خانوارهای ساوجبلاغ و کرج بود.
دریافت: 1395/1/31 | پذیرش: 1395/6/31 | انتشار: 1395/10/1