1- دنشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده: (8461 مشاهده)
هدف از مطالعه حاضر مقایسه ویژگیهای ضداکسایشی و بررسی امکان وجود اثر همافزایی بین عصارههای هسته خرما و کنار در دو غلظت 200 و 500 ppm بود. عصاره هسته خرما در هر سه آزمون مهار رادیکال آزادDPPH ، ظرفیت ضد اکسایشی کل و قدرت احیا کنندگی در هر دو غلظت مورد آزمون، به شکل معنیداری عملکرد بهتری را نسبت به کنار نشان داد. علاوه بر این، کنار در تمامی آزمونها از BHT ضعیفتر بود اما هسته خرما در غلظت 500 ppm در دو آزمون ظرفیت ضداکسایشی کل و قدرت احیا کنندگی از BHT با غلظت 100 ppm بهتر بود ولی عصاره مذکور در این آزمونها و در هر دو غلظت از BHT 200 ppm ضعیفتر بود. از بین حالات مختلف ترکیب این عصارهها نیز در آزمون مهار رادیکال آزاد DPPH در هر دو غلظت ( در غلظت 200، کنار80:هستهخرما20 ، کنار50:هستهخرما50 و کنار20:هستهخرما80 و در غلظت 500، کنار40:هستهخرما60 و کنار20:هستهخرما80) و در آزمون قدرت احیا کنندگی در غلظت 200 ppm (کنار40:هستهخرما60 و کنار20:هستهخرما80) اثر همافزایی مشاهده شد. نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره هسته خرما در غلظتهای بالا (500ppm) توان رقابت با غلظتهای پایین BHT (100ppm) را داراست. همچنین ترکیب عصاره هسته خرما با مقدار اندکی کنار در غلظتهای بالا از توان رقابت با غلظتهای پایین BHT (100 ppm) برخوردار میباشد.
نوع مقاله:
علمی پژوهشی |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1395/1/29 | پذیرش: 1395/6/15 | انتشار: 1397/4/1